Zuiderzeemuseum opent seizoen met geurexplosie

Zaterdagmiddag is het nieuwe themajaar Ruik de tijd van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen officieel geopend. Het nieuwe buitenseizoen ging met een geurexplosie van start. Bezoekers werden door acteur Barry Atsma besprenkeld met Betrothal, een van de meest exclusieve parfums van de wereld. In het buitenmuseum kwamen bezoekers op twintig plekken tot de verbeelding sprekende geuren tegen, zoals boenwas en groene zeep, maar ook die van versgepelde garnalen. In de Marker haven werd voor het eerst gebruik gemaakt van het even opmerkelijke als interactieve Geurstation van Atelier Ted Noten. Het buitenmuseum is tot en met 26 oktober geopend in Nederland.

Barry Atsma brengt het parfum aan bij Annemiek van Gangelen

Barry Atsma brengt het parfum aan bij Annemiek van Gangelen

Betrothal

Atsma bracht het bijzondere parfum in een sfeervol ingericht pand één op één aan bij liefhebbers. Dit zorgde voor intieme momenten tussen bezoekers en de man die vorig jaar werd verkozen tot de meest begeerlijke vrijgezel. Er werd ook een fles van het exclusieve parfum Betrothal (verloving in de klassiek oud-Engelse taal) tentoongesteld, met op de achtergrond een fleurige bloemenwand van 2000 gerbera’s die is aangebracht door een specialist van Keukenhof.

Annemiek van Gangelen, de eerste bezoeker die het luchtje opgespoten kreeg verteld:

Echt geweldig! Het luchtje is hier gespoten en ik dacht eerst aan lavendel, maar het is een subtiele bloemengeur. En natuurlijk ook geweldig dat Barry het heeft aangebracht.

Met bibberende handen mocht ik vandaag het peperdure parfum opspuiten bij de bezoekers. Wat een mooie authentieke setting. Ik ga hier zeker mijn dochters snel een keer mee naar toenemen, mijn oudste dochter is namelijk een echte geurfreak.

Aldus Barry Atsma.

Stephan Warnik, algemeen directeur Zuiderzeemuseum verteld:

Dit seizoen gebruiken we geuren om herinneringen van vroeger op te halen en vandaag hebben we een nieuwe herinnering gecreëerd met dit zeer exclusieve parfum en Barry Atsma.

 

 

Ruik de tijd

Vanaf dit weekend staat het buitenmuseum met het thema Ruik de tijd in het teken van geuren van vroeger en nu. Ons reukzintuig is ons meest emotionele en krachtige zintuig. Veel geuren herinneren ons aan het verleden. Sommige geuren brengen je zelfs onmiddellijk terug in de tijd: voor één moment waan je je weer in je jeugd. Op twintig plaatsen in het buitenmuseum ruik je zulke geuren van vroeger, de zilte lucht van de Zuiderzee en een brandend petroleumstel. Het Geurstation van Atelier Ted Noten, dat werd ontwikkeld in samenwerking met de geurexperts van Annindriya, prikkelt de neuzen van jong en oud; ga je neus achterna, ervaar de verschillende geurherinneringen door de generaties heen en ontdek de lekkerste én de smerigste geuren.

Comments are closed.