Museumweekend op Paleis Het Loo: Doe een museum

Paleis Het Loo neemt op zaterdag 5 en zondag 6 april deel aan het Museumweekend, dat dit jaar in het teken staat van het thema ‘Doe een museum.’ Tijdens het Museumweekend zijn er in Paleis Het Loo diverse tentoonstellingen te zien. Er geldt een gereduceerd entreetarief van € 5,00 per persoon, kinderen tot en met 17 jaar gratis.

Het Kinderatelier Paleisreis

Het Kinderatelier Paleisreis

Royal Showpieces

Paleis Het Loo presenteert in vijf historische vertrekken werk van Nederlandse hedendaagse ontwerpers, onder de titel ‘Royal Showpieces, een koninklijke ontmoeting met Dutch Design’. Voor het eerst in de geschiedenis van het museum wordt afgeweken van een vaste inrichting in deze zalen en worden depotstukken samengebracht met mode, serviezen en toegepaste kunst.

Wij Willem

Het Objecttheater ‘Wij Willem’ vertelt met multimediale presentaties, theatrale effecten en filmscènes het verhaal over het leven van de koningen Willem I, II en III en de rol die zij speelden in de totstandkoming van de monarchie en Nederland.

Kinderatelier

Op de bovenverdieping van ‘Wij Willem’ vind je het kinderatelier ‘Paleisreis’, met leuke spellen en knutseltafels. Kinderen kunnen hun eigen medaille maken, een koning aankleden en een echte 19e-eeuwse spoorbrug bouwen. Ook kun je ontdekken hoe je de tafel moet dekken voor een diner van koningin Wilhelmina of een spannende quiz doen! Tot slot laat je een echte foto als staatsieportret maken, net als koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Ook is het mogelijk een audiotour te volgen met informatie en spannende verhalen over het paleis en zijn bewoners (€ 3,00), voor kinderen vanaf circa 9 jaar is er een speciale kindertour.

Comments are closed.