De Oranjewandeling: Verbinding tussen barokke tuinen en Paleispark Het Loo

Vanaf 1 april kunnen bezoekers van Paleis Het Loo voor het eerst via de barokke tuinen een wandelroute volgen door een deel van Paleispark Het Loo. Via een tourniquet achter de Colonnades is een verbinding gemaakt met het achterliggende park. Deze ‘Oranjewandeling’ voert langs het badpaviljoen, theepaviljoen, olifantenstallen en oude Oranjerie.

Tuin overzicht naar corps-de-logis.

Tuin overzicht naar corps-de-logis.

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo, de barokke tuinen en het achterliggende paleispark horen bij elkaar. Het hofleven speelde zich behalve in het paleis ook af in de tuinen en het paleispark, waar de Oranjes wandelden, voeren en zelfs zwommen. Paleisbezoekers kunnen ieder jaar van 1 april t/m 31 oktober letterlijk voorbij het einde van de barokke tuinen kijken. De tuinen van Paleis Het Loo zijn een reconstructie van de oorspronkelijke 17e-eeuwse tuinen in Nederland. Deze tuinen zijn echter na de 17e eeuw steeds aangepast aan de mode van de tijd. In het paleispark zijn deze veranderingen uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw nog steeds zichtbaar.

De Oranjewandeling

De Oranjewandeling door het paleispark duurt een uur. De route is toegankelijk voor rolstoelen. Wandelaars kunnen tot 15.30 uur gebruik maken van de uitgang aan het einde van de barokke tuinen en dienen voor 16.30 uur terug te keren (i.v.m. de sluiting van het paleis om 17.00 uur). Met een toegangskaart voor het museum kunnen bezoekers uitsluitend de Oranje-wandeling volgen, voor de rest van Paleispark Het Loo dient men een dagkaart te kopen. Een boekje met de route voor de ‘Oranjewandeling’ is gratis verkrijgbaar.

Comments are closed.