VVV NL app toont vrijetijdsmogelijkheden om de hoek

VVV Nederland lanceert vandaag officieel de VVV NL app. De VVV NL app voorziet op basis van geo-locatie de gebruiker van actuele en relevante vrijetijdsinformatie in zijn directe omgeving.
vvv-app-nederland

Persoonlijke informatie

VVV Nederland springt hiermee in op het veranderende consumentengedrag en de behoefte aan persoonlijke informatie op het moment dat de gebruiker dat wil. Daarnaast draagt de VVV NL app bij aan een extra zichtbaarheid van het bij de VVV’s aangesloten bedrijfsleven.

 

 

Actueel

VVV NL is een gratis app voor iedereen die zijn vrije tijd in Nederland doorbrengt en daar tips en ideeën voor wil ontvangen. De VVV NL app biedt op overzichtelijke wijze steeds relevante en actuele vrijetijdsinformatie, die gebaseerd is op GPS-locatie van de gebruiker.

Informatie

Naast informatie op het gebied van zien & doen, evenementen, eten & drinken, overnachten en winkelen biedt de VVV NL app verder de volgende mogelijkheden:

•het opslaan van favoriete locaties of attracties;
•het instellen van VVV alerts die de gebruiker onderweg attendeert op bezienswaardigheden, monumenten of attracties
•het downloaden van informatie te downloaden voor offline-gebruik;
•een overzicht van de VVV-vestigingen, VVV-agentschappen en VVV i-punten;
•een overzicht van de verkooppunten en acceptanten van de VVV Cadeaubon;
•een overzicht van verkooppunten van de Nationale Dinercheque.

De VVV NL app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

VVV belangrijk

Het recente Toeristische Imago Onderzoek 2014 van LAgroup toont aan dat de tevredenheid onder consumenten over de dienstverlening van VVV hoog is. Ook worden de websites van de VVV veelvuldig gebruikt voor het inwinnen van informatie over een stad of bestemming. Zowel voor, tijdens als na het bezoek. En uit eerder onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt dat mensen die de VVV bezoeken tot 16% meer besteden.

Het lanceren van een landelijke app past in de strategie van VVV Nederland om meer mensen aan zich te binden en haar positie in het digitale domein verder te versterken.

Compleet

De getoonde informatie in de VVV NL app is afkomstig van de NDTRC, de Vrijetijdsdatabank van Nederland. Van de circa 80 city- en regiomarketing/VVV-organisaties in Nederland is ongeveer 90% aangesloten op de Vrijetijdsdatabank. De verwachting is dat de rest in de loop van 2014 volgt. Daarmee biedt de VVV NL app veruit het grootste en meest actuele aanbod van vrijetijdsinformatie via de smartphone.

Comments are closed.