Speciale rondleiding voor blinde, slechtziende en doofblinde bezoekers bij tentoonstelling Titanic

De tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition is op vrijdag 4 april en dinsdag 15 april speciaal toegankelijk voor blinde, slechtziende en doofblinde bezoekers. Amsterdam EXPO organiseert voor hen een rondleiding op maat door de tentoonstelling over de bekendste scheepsramp uit de geschiedenis, zodat ook deze bezoekers het echte verhaal van de Titanic kunnen beleven. Vrijdag 4 april is vanaf 14:00 uur een groep van de Stichting Doofblinden in Beweging (Dbib) te gast en op 15 april is de Oogvereniging afdeling Amsterdam op bezoek, eveneens vanaf 14:00 uur.

titanic-expo-amsterdam

Gids in Amsterdam EXPO

Een gids van Amsterdam EXPO neemt de bezoekers mee door de tentoonstelling. Hij wordt daarbij ondersteund door tolken. Bij hoge uitzondering mogen de reconstructies van diverse vertrekken op het schip aangeraakt worden, zodat de deelnemers een idee te krijgen van de luxe, de grootte en de verschillende klassen. Daarnaast wordt een echt onderdeel van de boeg van het beroemde schip en de ijsberg aangeraakt. Ook de audio-effecten, zoals de opgewekte vioolmuziek uit de eerste klasse en het trillen van de motoren diep in het schip dragen bij aan de beleving.
 

 

Rondleidingen op maat

Amsterdam EXPO wil met het aanbieden van dergelijke rondleidingen op maat de tentoonstelling voor iedereen toegankelijk maken. Ook bij BODY WORLDS & The Story of the Heart en Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten werden voorgaande jaren bijzondere rondleidingen voor mensen met een visuele en auditieve beperking georganiseerd. Titanic: The Artifact Exhibition is nog maar enkele weken te bezoeken in Amsterdam, tot en met 11 mei a.s.

Comments are closed.