Eigen tulp voor ANWB op Keukenhof

Hoofddirecteur ANWB Guido van Woerkom doopt de allereerste ANWB-tulp op Keukenhof. En wat voor tulp! Het is een vrolijk exemplaar van de firma Maveridge uit Sint Maarten, in sprankelend geel. Maar ook stevig. Hij laat zich niet door het eerste het beste voorjaarsbriesje omver blazen. Mooie eigenschappen, die ook van toepassing zijn op Keukenhof en de ANWB.

Mevrouw Van Woerkom, Guido van Woerkom, hoofddirecteur ANWB, Walter Jansen, voorzitter Keukenhof

Mevrouw Van Woerkom, Guido van Woerkom, hoofddirecteur ANWB, Walter Jansen, voorzitter Keukenhof

Samenwerking Keukenhof en ANWB

Al sinds de oprichting van Keukenhof in Nederland, 65 jaar geleden inmiddels, trekken Keukenhof en ANWB graag gezamenlijk op. De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB was blij met de komst van Keukenhof. Een belangrijke impuls voor het bollentoerisme, dat al tientallen jaren liefhebbers uit binnen- en buitenland naar Lisse en omgeving trok. Vandaar waarschijnlijk dat in de herfst van 1949, nog vóór de officiële opening, de hoofdredactrice van de Toeristenkampioen het landgoed al bezocht. Tien miljoen bollen moesten nog worden geplant, restaurants waren er nog niet. In april van 1950 schreef ze onder de indruk te zijn van de metamorfose van Keukenhof. Ook roemde ze het contrast tussen de prachtige oude bomen en de bloemen aan hun voeten. Er kwam zelfs een gratis gidsje voor de ANWB-leden, met daarin de toegangswegen naar de Keukenhof en een plattegrond van de bloembollenroute. Het begin van een succesverhaal.
 

 

Leukste uitje van het jaar

In de loop der jaren is er van alles veranderd, maar sommige dingen zijn gelukkig gebleven. Zo zijn de ANWB-leden Keukenhof door de jaren heen altijd enorm blijven waarderen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat zij Keukenhof de afgelopen twee jaar nomineerden als leukste uitje van het jaar. Ook de samenwerking tussen Keukenhof en de ANWB is iets dat is gebleven. Dat zie je bijvoorbeeld aan de ticketverkoop op Het Land van ANWB. Daar kochten vorig jaar bijna 35.000 mensen hun entreekaart voor Keukenhof.

Daarom verwacht ik dat ook dit jaar veel van onze leden Keukenhof weer weten te vinden. Zeker nu voor het thema Holland is gekozen, met de tulp als vanzelfsprekend symbool. Herkenning doet het immers altijd goed en een beetje nationale trots is ons niet vreemd.

Zegt van Woerkom.

Comments are closed.