Iberia vliegt dagelijks op Panama City

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia verhoogt vanaf 2 juni a.s. het aantal vluchten tussen Madrid en Panama naar zes per week. Vanaf 6 juli a.s. vliegt Iberia zelfs dagelijks op de populaire zakelijke en vakantiebestemming. In totaal stijgt de passagierscapaciteit met 40%, wat resulteert in 2.000 zitplaatsen per week. Dat zijn 600 stoelen meer dan voorheen. De vluchten naar Panama’s Internationale luchthaven Tocumen worden uitgevoerd met de Airbus A330 en de Airbus A340.

Logo verkeersbureau van Panama

Bereikbaarheid essentieel

De vice-minister van Toerisme van Panama, Ernesto Orillac, benadrukt dat een goede bereikbaarheid essentieel is voor een stijging in het aantal toeristische bezoeken. Momenteel vliegen luchtvaartmaatschappijen KLM, Iberia en Air France op Panama City. Dit jaar verwacht Tocumen ook een samenwerking met TAP Portugal. Dankzij de dagelijkse vluchten wordt de vluchtfrequentie vanuit Europa verhoogd naar 25 per week.
 

 

Recordaantal bezoekers in 2013

Orillac bevestigt tevens dat de spectaculaire groei van het toeristenaantal voor een belangrijk deel kan worden verklaard door het verhoogd aantal vluchten naar het populaire Midden-Amerikaanse land. Het aantal toeristen steeg van 1,5 miljoen in 2009 naar 2,2 miljoen in 2013. Dat is een groei van 40,9%. De uitgaven namen in diezelfde periode toe tot ruim $5 miljoen dollar.

Comments are closed.