(A)Sportief Barbados

Barbados biedt naast zon, zee en strand ook heel veel sportactiviteiten. Deze zijn niet alleen geschikt voor sportievelingen, maar ook voor de a-sportieve types onder ons. Hieronder een greep uit de vele mogelijkheden en de keuze mag zelf gemaakt worden: meedoen of toekijken.

barbados

Barbados is de bestemming bij uitstek om lekker relaxt op het strand te liggen, maar voor sportieve types of voor degenen die gewoon niet zo goed stil kunnen zitten biedt dit Caribische eiland ook ontzettend veel sportieve mogelijkheden.

Bushy Park circuit

Ja, Barbados heeft ook een eigen racecircuit en op 17 en 18 mei van dit jaar vindt daar het Top Gear Festival plaats. Uiteraard zijn gedurende het festival de drie heren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May aanwezig om te presenteren. Special guests zijn Formule 1 coureur Lewis Hamilton en Formule 1 teambaas en commentator Eddie Jordan. Meer informatie over het festival is te vinden op topgearfestivalbarbados.com

Golf

Barbados is misschien niet heel groot, maar het heeft wel een paar van de mooiste golfbanen ter wereld. Zelfs Tiger Woods komt hier graag afslaan. Het eiland heeft in totaal 7 golfbanen. Gedurende het jaar zijn er verschillende toernooien, maar het is ook mogelijk om zelf een balletje te slaan.

Cricket

Cricket is immens populair omdat Barbados een Britse kolonie is geweest. Het is mogelijk om een professionele wedstrijd bij te wonen in het Kensington Oval stadion, maar stiekem is het nog leuker om achterover te leunen en te zien hoe de locals zelf een potje spelen op het strand.

Paardenraces

Sinds 1845, nog in het koloniale tijdperk, is de legendarische Garrison Savannah dé locatie voor de ‘Sport of Kings’ op Barbados. Er zijn in de Garrison meerdere manieren om de race bij te wonen: vanaf de Grandstand, de Field Stand, Sir John Chandler Stand, of met een beetje geluk vanuit een van de luxueuze skyboxen. Helemaal leuk is om zelf het paard te bestijgen. Niet om te racen, maar om een heerlijk ritje te maken en het eiland op deze manier verkennen.

Watersport

Barbados is gezegend met geweldige golven en is het walhalla geworden voor professionele surfers van over de hele wereld. Om de sport te promoten op het eiland organiseert de Barbados Surfing Association een Surfer of the Year-serie. Leuk om vanaf het strand te bekijken of om zelf aan mee te doen. Voor wie wat rustiger vaarwater zoekt is de westkust erg geschikt. Snorkelen, duiken of gewoon heerlijk zwemmen. Barbados biedt het allemaal.

Comments are closed.