Amsterdam EXPO op zoek naar Grootste Kleine Titanic Fan

Amsterdam EXPO is op zoek naar de Grootste Kleine Titanic Fan, ofwel kinderen en jongeren tussen de 6 en 15 jaar die 102 jaar na de beroemde scheepsramp een bijzondere interesse voor het onderwerp hebben. Bijvoorbeeld omdat zij de tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition meerdere malen bezocht hebben, alles verzamelen over het beroemde schip of omdat ze een spreekbeurt over de Titanic gehouden hebben. Jonge fans of hun familie kunnen zich melden via de facebook-pagina van Amsterdam EXPO. Ze maken kans op een Titanic-prijzenpakket en een gratis bezoek aan de tentoonstelling met hun ouders en tien vrienden en vriendinnen tijdens het Titanic Memorial Weekend op 12 april.

amsterdam-expo-titanic-nederland

Titanic-fan

Sinds de Titanic-tentoonstelling te zien is, is gebleken dat de Titanic-ramp een groot jeugdig publiek aanspreekt. Dat blijkt alleen al uit de grote interesse voor het Titanic-Spreekbeurtpakket dat Amsterdam EXPO aanbiedt. Het pakket is in de afgelopen maanden honderden keren gedownload.

Deelnemers kunnen een foto en verhaal uploaden op facebook, waaruit blijkt dat iemand een groot Titanic-fan is. Vervolgens moeten zoveel mogelijk likes verzameld worden. Op basis van de publieksstemmen geeft de vakjury het eindoordeel. Er worden drie winnaars gekozen. Zij worden op zaterdag 12 april in het zonnetje gezet met vrienden en familie en kunnen in Titanic-stijl op de foto voor de Grand Staircase als aandenken. De winnaars worden bekend gemaakt op maandag 7 april via facebook en de website van Amsterdam EXPO.

 

 

Titanic Memorial Weekend

De Grootste Kleine Fan Verkiezing vindt plaats in aanloop naar het Titanic Memorial Weekend in Nederland, dat van vrijdag 11 tot en met zondag 13 april plaatsvindt in Amsterdam EXPO. In de nacht van 14 op 15 april is het exact 102 jaar geleden dat de Titanic zonk. In dat kader vinden allerlei extra activiteiten plaats bij de tentoonstelling in het weekend voorafgaand aan deze bijzondere data. Het volledige programma voor het weekend wordt later deze week bekend gemaakt.

Titanic: De tentoonstelling

Aan de hand van objecten die decennialang op bijna 4.000 meter diepte op de bodem van de oceaan gelegen hebben, komen bezoekers alles te weten over de bekendste scheepsramp uit de geschiedenis. In Amsterdam gaan ze terug in de tijd en wanen ze zich op het beroemde schip. Wat gebeurde er in de nacht van 14 op 15 april 1912, toen de Titanic in aanvaring kwam met een ijsberg en binnen drie uur zonk? Wie zaten er op het schip en hoe was het leven aan boord? De tentoonstelling is geschikt voor jong en oud. Er is een speciale kinderaudiogids aanwezig, evenals een speurtocht. Op 12 en 13 april, tijdens het Titanic Memorial Weekend kunnen bezoekers gratis op de foto in Titanic-stijl.

Comments are closed.