Bonnefantenmuseum werft mecenassen

De culturele sector is volop in beweging. Maatschappelijke relevantie en betrokkenheid van particulieren en het bedrijfsleven staan daarbij hoog op de agenda. Ook het Bonnefantenmuseum zoekt naar samenwerkingsmodellen om te kunnen blijven innoveren, kunst te verzamelen en spraakmakende tentoonstellingen te presenteren en heeft daarom de stichting Mecenaat aan de Maas opgericht. De werving van mecenassen gaat deze week van start.

Bonnefantenmuseum Maastricht

Bonnefantenmuseum Maastricht

Mecenaat aan de Maas

Het Mecenaat aan de Maas is een uniek netwerk van bedrijven en particulieren die zich zowel materieel als inhoudelijk willen engageren met het Bonnefanten Maastricht. Zij kunnen zich duurzaam verbinden als moderne mecenas aan het museum. Ze doen dat in de eerste plaats vanwege hun engagement met de kunsten en in het bijzonder het Bonnefantenmuseum. Met de hulp van mecenassen kan het Bonnefantenmuseum blijven bouwen aan zijn culturele en maatschappelijke toekomst. De bijdragen worden besteed aan kunst en educatie, aan het realiseren van hoogwaardige kwalitatieve en spraakmakende tentoonstellingen, aantrekkelijke presentaties van de vaste collectie en inspirerende educatieve activiteiten.

 

 

Daarnaast kan het Bonnefantenmuseum met behulp van het mecenaat nog meer inzetten op zijn collectiefunctie: het onderhouden, restaureren en uitbreiden van de prachtige verzameling roerend cultureel erfgoed. De mecenas kan rekenen op een mooi pakket aan privileges, variërend afhankelijk van de hoogte van de bijdrage. Steun aan het museum is nuttig en ook nog eens fiscaal aantrekkelijk. Sinds de invoering van de Geefwet mag een gift aan een cultureel doel met 25 procent extra afgetrokken worden van de belasting. Voor bedrijven is dit zelfs 50 procent.

Comments are closed.