Record aantal inschrijvingen Head of the River: dit jaar op zaterdag én zondag 22 & 23 maart

Voor de openingsklassieker van het roeiseizoen; de Head of the River, die komend weekend 22 en 23 maart voor de 81ste keer wordt verroeid heeft zich weer een record aantal ploegen ingeschreven. Vorig jaar 510 ploegen, dit jaar 528!

Head of the River over de Amstel

Head of the River over de Amstel

Van de ruim 500 inschrijvingen komen er bijna 50 uit het buitenland: Duitsland, Italië, Frankrijk en België zijn met diverse ploegen van de partij. De organisatie, bij monde van voorzitter Arjan Helle is zeer verguld met deze nog steeds groeiende belangstelling.

Een extra uitdaging voor zowel de organisatie als de roeiers dit jaar vormen de werkzaamheden aan/bij de Roozenoordbrug: door de aanleg van een tweede spoorbrug is er 1 bruggat gestremd. Hierdoor kan geen continue programma worden gebruikt en is de zaterdag toegevoegd aan het programma met één blok starts vanaf 14.00 uur. Bijzonder aan deze zaterdag start is dat deze, als vanouds weer in Ouderkerk zal plaatsvinden met de finish bij De Hoop.

Het Kampioenschap van de Amstel is een van de oudste Nederlandse wedstrijden. Het kampioenschap voor de heren werd voor het eerst in 1933 geroeid. De wedstrijden worden verroeid in gestuurde achten en vieren. De dames en heren roeien dezelfde afstand 8 kilometer van Amsterdam naar Ouderkerk.

De eerste start op zondag is om 10.00 uur en daarna volgen over de gehele dag starts tot 16.00 uur. Er wordt een roeibaan en een terug roeibaan gecreëerd door een ballissage over de gehele afstand.

Over de Amstel

Over de Amstel

In de ploegen die de strijd om de wimpel in de hoogste divisies bij de heren en de dames aangaan zullen oud roeiers uit de nationale selectie en alle jonge talenten te vinden zijn. De eerste divisie heren en dames start tussen 16.00 en 16.10 uur in Amsterdam.

Bekijk de site op www.headoftheriver.nl

Comments are closed.