Keukenhof geopend door Olympische medailles winnaars Michel en Ronald Mulder en directeur Rijksmuseum Wim Pijbes

Michel en Ronald Mulder, schaatswinnaars van Olympisch goud en Olympisch brons en Wim Pijbes, directeur Rijksmuseum, hebben vandaag in Lisse de 65e editie van Keukenhof officieel geopend. Vanaf donderdag 20 maart tot en met zondag 18 mei is het publiek welkom in het mooiste lentepark van de wereld. Keukenhof staat nu al volop in bloei.

keukenhof

Keukenhof werkt intensief samen met toonaangevende organisaties om Nederland op het gebied van toerisme en cultuur internationaal op de kaart te zetten. Afgelopen najaar werden in de tuin van het Rijksmuseum duizend historische tulpen geplant. Wim Pijbes, directeur Rijksmuseum Amsterdam, heeft vanmiddag de openingsspeech gehouden. Hij benadrukte het belang van samenwerking in de toeristische sector.

Naast cultuur en sierteelt heeft Nederland in Sotsji laten zien ook op sportgebied tot de van de wereld te behoren. Om dit nogmaals te onderstrepen hebben Ronald en Michel Mulder samen met Wim Pijbes Keukenhof 2014 officieel geopend. Op het programma stond voorts een optreden van de acteurs uit de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis: Soldaat van Oranje.

Het Keukenhof thema voor 2014 is Holland. Dit komt onder meer tot uitdrukking in een nieuwe tentoonstelling Tulpomania en een prachtig bloemenmozaïek van de Amsterdamse grachtenpanden. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 bloembollen.
 

 

Goed seizoen verwacht

In zijn inleiding sprak Walter Jansen, voorzitter Raad van Bestuur van Keukenhof, bovenal over de prachtige bloei die het park op dit moment haar bezoekers biedt. Dankzij de vroege lente staat Keukenhof nu al volop in bloei. Voorzitter Walter Jansen van de Raad van Bestuur rekent op een goed seizoen.

Elk jaar blijkt uit onderzoek, dat onze bezoekers zeer tevreden zijn over Keukenhof. We werken het hele jaar om dat hoge peil vast te houden. Er wordt voortdurend in het park geïnvesteerd. Daarbij houden we rekening met wat moderne toeristen willen. Zo vertellen wij in één van onze paviljoens het verhaal van de tulp en waar die in onze cultuur voor staat.

Keukenhof opent op donderdag 20 maart 2014 voor de vijfenzestigste maal haar poorten voor het publiek. Het thema van dit jaar is Holland. Acht weken later, bij de sluiting, zullen dan weer 800.000 bezoekers uit alle delen van de wereld Keukenhof hebben bezocht. Van donderdag 20 maart t/m zondag 18 mei 2014 is het park voor het publiek toegankelijk.

Comments are closed.