Beleef de lente aan de Vecht

Hoewel de officiële lente pas op 20 maart begint, zijn de eerste signalen van het voorjaar al een aantal weken te horen en zien. Fluitende vogels, rokjesdag, volle terrasjes, bloeiende narcissen… Kortom, spring is in the air! Tijd om er lekker op uit te trekken en de natuur in te gaan. Direct aan rivier de Vecht ligt het sfeervolle hotel Mooirivier, midden in het Overijsselse Vechtdal. Een buitengewone plek om tijdens een mooie lentedag te genieten van een goed glas wijn op het terras of een romantisch diner voor twee aan het water. Er valt genoeg te beleven in de omgeving van deze bijzondere bestemming.

Mooirivier

Puur natuur

De omgeving van Mooirivier leent zich bij uitstek voor wandelen en fietsen. Met 1300 km aan wandel- en fietsroutes door een uniek stukje natuur, is er veel moois te zien. Niet voor niets werd Dalfsen dit jaar uitgeroepen tot de Groenste gemeente van Nederland. Lekker uitwaaien langs de Vecht of wandelen over eeuwenoude landgoederen met havezaten. Een absolute ‘must-do’ is de Smaak-fietstocht, een route langs bijzondere culinaire adresjes waar ook veel te proeven valt. Liever iets op het water? Zak per kano de Vecht af langs het mooiste kasteel van Overijssel of dobber in een BBQ-donut de zonsondergang tegemoet.
 

 

(H)eerlijk eten

De buitenlucht maakt hongerig, zo wordt vaak gezegd. Dat komt goed uit. Mooirivier stelt haar menukaart samen aan de hand van mooie producten van boeren en telers uit de regio en uit eigen moestuin. High tea-en behoort ook tot de mogelijkheden. Verrukkelijke sandwiches, scones, quiches, clotted cream met eigengemaakte jam en verschillende soorten biologische thee en koffie. Samen genieten van lekkere hapjes terwijl je de vogeltjes hoort fluiten en de zon ziet ondergaan? Dat kan op het comfortabele loungeterras direct aan de rivier, wat wil een mens nog meer!

Comments are closed.