Oude beschavingen herleven in Peru

Met meer dan 10.000 jaar aan geschiedenis, is Peru de ideale reisbestemming voor echte cultuurliefhebbers. Peru is de thuisbasis van meer dan 5000 archeologische sites. Begin maart werd er door archeologen in Cuzco nog een 3000 jaar oud graf ontdekt. Peru wordt immers niet voor niets “The land of hidden treasures” genoemd.

Cuzco, Machu Picchu in Peru

Cuzco, Machu Picchu in Peru

Mysterie in Peru

Dankzij de erfenis van oude beschavingen, is Peru de thuisbasis van meer dan 5000 archeologische sites. Velen van hen zijn gehuld in mysterie, waardoor de bezoeker zich even terug waant in de tijd. Door een bezoek aan de wereldberoemde Machu Picchu kom je meer te weten over het Incarijk en haar beschaving. Deze stad is nooit ontdekt door de Spanjaarden en daarom nog intact. Het graf dat begin deze maand is gevonden is erg uniek omdat er nog nooit eerder menselijke resten uit de Marcavalle-cultuur zijn gevonden. Naast menselijke resten hebben de archeologen ook voorwerpen gevonden, zoals gereedschap en kralenkettingen.
 

 

Cultuurschatten

Het Peruaanse culturele erfgoed is over de laatste paar decennia samengesmolten. Deze culturele rijkdommen zijn terug te vinden in diverse musea. Hier vind je prachtige ornamenten die gemaakt zijn van exceptionele materialen, keramische portretten en de bekende Peruaanse kleden met opvallende kleuren.

Comments are closed.