Modeshows en dans in binnenstad Leiden tijdens Verrassend Winkelweekend op 29 en 30 maart

Op zaterdag 29 en zondag 30 maart staat het Verrassend Winkelweekend in het teken van Fashion & Dans. Het winkelende publiek kan dan genieten van 7 modeshows en vele dansoptredens in het centrum van Leiden.

Catwalkshow Verassend Winkelweekend

Catwalkshow Verassend Winkelweekend

Op de één kilometerlange Haarlemmerstraat en in Het Leidse Volkshuis, dat tijdens dit weekend is benoemd tot ‘House of Fashion’, showen modellen de nieuwste trends voor het nieuwe lente- en zomerseizoen. Naast lokale modellen uit Nederland zijn ook de deelnemers aan de Miss India Holland Verkiezing te zien in mode van Leidse ondernemers. Miss India Holland, die onlangs de internationale titel bemachtigde, geeft zondag om 16.10 uur een openbaar interview in ‘House of Fashion’. Zondag worden tussen de modeshows door in Het Leidse Volkshuis dansvoorstellingen van Tango tot Streetdance gegeven. Imagostylist Marjolein Inc. is aanwezig voor advies en er kan een afspraak met een personal shopper worden gemaakt. BABOOKA Bookstores en TEES presenteren zich in zogenaamde pop-up stores.

Fashion VIP-boat

Op zondag kan men vanaf de Vismarkt meevaren op de Fashion VIP-boat naar het ‘House of Fashion’. Op deze boot geeft een aantal modellen, een groep onder de naam ‘Fields of Wonder’, je een kijkje achter de schermen van de modewereld. Voorafgaand aan de boottocht zijn er dansoptredens op de Koornbeursbrug.
 

 

Dans

Lokale en regionale dansscholen en -talenten in alle denkbare disciplines verrassen de bezoekers. Het team van Dansstudio Sonja! is zondag aanwezig met diverse demonstratieteams, Dos Bailadores geeft demonstraties in Salsa, Zumba, Argentijnse Tango, Buikdans en Samba de Grafieira. De dansers van DC-Dance tonen hun kunne op zaterdagmiddag op een bijzondere manier. De Hiphop en Streetdance dansschool MOVES! geeft een demonstratie van de stijlen Hiphop, Hiphop New Style, Hiphop Boys, Streetdance, Urbanpop en Jazz. Tijdens dit Verrassend Winkelweekend wordt tevens getoond wat Hoopdance is. Op diverse plaatsen in de binnenstad treden dansers op van LTD Dance, de BplusC Partyrockerz en Dansklas 3 van het Leonardo College.

Vintagemarkt

Op het Gerecht organiseren de ondernemers uit het Pieterskwartier de V’ashionmarkt met kraampjes waar vintagekoopjes worden aangeboden. Hier is ook het theatergezelschap ‘PS|theater’’et Leids theatergezelschap te vinden. Zij spelen een voorstelling over restaurant ‘Woo Ping’, die speciaal voor het Verrassend Winkelweekend werd ontwikkeld. De acteurs lopen hiervoor op zaterdag ‘stage’ en spelen op zondag een doorlopende voorstelling over wat zij meemaakten.

Comments are closed.