De genomineerden zijn bepaald voor de Zuid-Afrika Media Awards 2013!

South African Tourism Nederland organiseert op 20 maart 2014 de tweede editie van de Zuid-Afrika Media Awards in de Nieuwe Liefde te Amsterdam. Uit de vele inzendingen heeft de vakjury de 3 genomineerden voor elke categorie bepaald. Met de Zuid-Afrika Media Awards willen we alle mooie reisverslagen van 2013 vieren en belonen. De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt ten overstaan van de Zuid-Afrikaanse Minister van Toerisme ‘Minister van Schalkwyk’.

zuid-afrika-safari

Categorieën en beoordeling

De awards worden toegekend in de categorieën beste online artikel, beste print artikel, beste fotoreportage en de nieuw toegevoegde categorie, beste TV productie.

Het was geweldig mooi om te doen, vooral omdat het niveau van de inzendingen zo hoog was. De 26 reportages in de categorie print geven bij elkaar een heel rijk geschakeerd beeld van Zuid-Afrika. Het was razend moeilijk om een top drie te selecteren, maar wonderlijk genoeg kostte het aanwijzen van de uiteindelijke winnaar nauwelijks hoofdbrekens. We hebben niet alleen gekeken naar vorm en inhoud, maar ook echt naar de meerwaarde voor de lezer. Is dit een tekst waarvan je denkt ‘dat moet iedereen lezen’? En dit verhaal sprong er echt uit.

Aldus Jurylid Print Anne Wesseling.

 

 

De vakjury

  • Jury Fotografie: Michel Boeijen, eigenaar Travel4Professionals and Suriname Kayak Adventures. Hij is ruim 20 jaar werkzaam in de media, marketing en tourism industrie.
  • Jury TV: Jan Müller, CEO van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, president of FIAT/IFTA, chairman Mediawijsheid programma en Boardmember van het Nederlands Persmuseum en Vice President voor De Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD).
  • Jury Print: Anne Wesseling is een getalenteerde schrijfster en blogger voor onder andere Reizen Magazine, Algemeen Dagblad en Happinez. Ze heeft een passie voor geschiedenis en talen.
  • Jury Online: Marthijn Tabak is communicatie manager bij Zoover. Hij is verantwoordelijk voor de identiteit en image van deze populaire website.

De jury wordt voorgezeten door Bangu Masisi, Country Manager South African Tourism Nederland.

Comments are closed.