Stormloop aanmeldingen voorrondes ZomerExpo 2014

Er is grote belangstelling voor alweer de vierde editie van de ZomerExpo, de grootste landelijke tentoonstelling met open inschrijving. Over slechts een week sluit de inschrijving voor de voorrondes. Het thema dit jaar is Licht en iedereen kan meedoen in Nederland. Op zaterdag 22 maart vindt de aftrap plaats in de Eusebiuskerk in Arnhem en start het anonieme kiezen.

gemeente-museum-den-haag

Inschrijven op zomerexpo.nl tot 18 maart

Tijdens drie voorrondedagen in Nederland worden de kunstwerken gekozen. De keuze is anoniem. Alleen de zeggingskracht van het werk telt. De jury bestaat onder andere uit: curatoren, galeriehouders, cultureel ondernemers, kunsthistorici en kunstenaars. De voorrondes zijn op zaterdag 22 maart, in de Eusebiuskerk, Arnhem, zaterdag 5 april in Loods 6, Amsterdam­­ (vol) en op zaterdag 12 april in de St. Joseph Opifexkerk in Leidschendam.

 

 

Salon de Refusés in Arnhem

Niet gekozen en toch exposeren? Voor kunstenaars van wie het werk niet is gekozen, is er de dit jaar voor het eerst de gelegenheid om toch te exposeren. In een aparte zaal van de Eusebiuskerk kerk wordt een kleine versie van een Salon de Refusés ingericht. Deze tentoonstelling is gedurende de maand april te bezichtigen.

Verkooptentoonstelling

Alle gekozen kunstwerken van de tentoonstelling Licht worden te koop aangeboden. 30% van de verkoopprijs gaat naar Stichting ArtWorlds. De werken worden met foto, tekst en prijzen opgenomen in een begeleidende catalogus.

De ZomerExpo 2014 Licht is van 29 mei tot en met 31 augustus 2014 te zien in het Gemeentemuseum Den Haag en geeft een spannend overzicht van wat er allemaal gebeurt in de hedendaagse kunstpraktijk. De gekozen werken maken kans op een aantal stimuleringsprijzen: de Publieksprijs, Museumprijs, Oplageprijs en de Verlichte Prijs.

AVRO Kunstuur doet verslag van de voorrondes. Tijdens de spannende voorrondedagen worden opnames gemaakt door het programma Kunstuur.

Comments are closed.