Costa Rica lanceert nieuw merk: Essential Costa Rica

Het toerismebureau van Costa Rica (Instituto de Turismo Costaricence – ICT) heeft onlangs haar nieuwe landsmerk onthuld. Tijdens de ITB in Berlijn, de grootste reisvakbeurs ter wereld, werd Essential Costa Rica aan de Europese markt tentoongesteld. Het nieuwe handelsmerk onderstreept de toppositie van de bestemming op het gebied van duurzaam toerisme en zal als instrument dienen om internationale investeerders aan te trekken en de buitenlandse handel te vergroten. Het concept en ontwerp van het nieuwe merk is ontwikkeld door het bureau Future Brand en zal de vorige slogan “No artificial ingredients” vervangen.

costa-rica-nieuw-merk

Klein land met een enorme spirit

Gelegen in het hart van Zuid-Amerika, tussen de Caribische Zee en de Stille Oceaan, kan Costa Rica worden gezien als een klein land met een enorme spirit: een kenmerk dat diende als basis voor het nieuwe merk.

Het Essential Costa Rica-merk geeft ons de mogelijkheid om een uitgebreide blik van ons ontwikkelde land te presenteren en eigenschappen die bezoekers verrassend vinden te delen.

Wij zijn er trots op om de nieuwe campagne aan het Europese publiek te introduceren en we kijken er naar uit om een licht te kunnen schijnen op onze meest waardevolle natuurlijke rijkdom, onze mensen.

Aldus Ireth Rodríguez Villalobos, Deputy Manager en Marketing Director van ICT.

 

 

Het logo

Ontworpen om een aantal van de sterkste eigenschappen van het land te weerspiegelen, bevat het logo groene tinten die verwijzen naar de reputatie van Costa Rica en het behoud van natuurlijke hulpbronnen en biodiversiteit. Het dikke lettertype en casual script zijn bedoeld om de vriendelijkheid en de open instelling van de mensen te laten zien, maar ook om de kracht en stabiliteit van de politieke instanties over te brengen.

Costa Rica biedt niet alleen oneindige mogelijkheden voor avontuur aan met zijn natuurwonderen en biodiversiteit, maar de vredige democratie van het land, de culturele authenticiteit, rijke biodiversiteit en betrokkenheid bij duurzaamheid onderscheiden het land van vele andere bestemmingen.

Zo sluit Rodríguez Villalobos af.

Comments are closed.