150 vrijwilligers flyeren voor Klok & Peel

Maar liefst 150 vrijwilligers zijn deze weken op de been om Klok & Peel Museum Asten aan de winst van de BankGiroLoterij Museumprijs 2014 te helpen. De vrijwilligers, die normaal al voor het museum actief zijn, zetten nu een tandje bij om zoveel mogelijk stemmen te werven. Klok & Peel is een van de vier genomineerde natuurhistorische musea voor de Museumprijs in Nederland. Bij winst ontvangt het museum de prijs van 100.000 euro, waarmee Klok & Peel de beleving van de Peel-collectie wil versterken.
stemmen-klok-en-peel-nederland

Museumprijs

Klok & Peel gaat vol voor de winst van de Museumprijs in Nederland. Al direct na de bekendmaking van de nominatie liet het museum duizenden stemkaartjes, flyers en posters drukken. Die worden op dit moment door de 150 vrijwilligers in alle dertig gemeenten in en rond de Brabantse en Limburgse Peel verspreid. In de Astense carnavalsoptocht liepen twintig in het groen geklede vrijwilligers mee met borden ‘Ja! Ik zet De Peel op de kaart’. Daarnaast flyeren de vrijwilligers in winkelcentra, stations en bij toeristische trekpleisters in de wijde regio. In het museum zelf is een stemhokje ingericht, waar Klok & Peel-bezoekers op de computer hun stem kunnen uitbrengen. Stemmen kan ook gewoon vanuit thuis op museumprijs.nl/klokenpeel, waarbij het publiek een reis naar Istanbul kan winnen.

 

 

Tussenstand

Voor de hele operatie is een campagneteam in het leven geroepen met een lange lijst van activiteiten tot en met 31 maart, de laatste dag waarop het publiek kan stemmen. Het is een voor het museum ‘ongekende’ campagne, aldus lid van Klok & Peel’s campagneteam Henny Cleef:

Met zeer bescheiden middelen hebben we in korte tijd heel veel mensen en materialen weten te mobiliseren. Iedereen is dolenthousiast. Misschien komt het wel omdat het museum vrijwel geheel op vrijwilligers draait. Zij doen dat werk het hele jaar uit liefde voor het museum en zijn nu extra gemotiveerd om samen die prijs te winnen.

Hoewel veel mensen hun stem op Klok & Peel via social media delen, heeft het museum geen idee van de tussenstand. Cleef vervolgt:

Wij zien die berichten langskomen en krijgen veel positieve reacties op straat en in het museum. Maar we krijgen van de BankGiroLoterij uiteraard geen inzage in het aantal uitgebrachte stemmen. Wel merken we dat de prijs echt leeft in deze regio. Het blijft dus spannend tot de prijsuitreiking op 3 april. We blijven dan ook iedereen oproepen om deze maand niet alleen voor de gemeenteraad te stemmen, maar vóór 1 april te stemmen op Klok & Peel.

Comments are closed.