Green Key toegekend aan 43 Franse bestemmingen van de Pierre & Vacances

Groen en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij de Pierre & Vacances – Center Parcs Group. In 2014 hebben vijf nieuwe Pierre & Vacances residenties het Green Key label ontvangen. Dit brengt het totaal aantal Green Keys in Frankrijk voor de groep op 43 accommodaties.

pierre-en-vacances

Duurzame residenties

Dit jaar mag Pierre & Vacances vijf nieuwe residenties bijschrijven op de groene lijst. Het betreft de premium residentie Le Domaine de Cramphore in Le Pouliguen, alsmede de residenties Le Moulin des Cordeliers in Loches, Résidence du Lac in Monflanquin, Le Hameau du Lac in Marciac en Les Belles Rives in Argentat. De 38 locaties van de Pierre & Vacances – Center Parcs Group die reeds in het bezit waren van de Green Key, zijn dit jaar door de jury herkozen. Hieronder vallen vier Center Parcs parken. Daarmee komt het totaal aantal bestemmingen in Frankrijk met een Green Key op 43 accommodaties.

Een groen label

Het Green Key label, ontstaan in 2011, is het eerste internationale label dat speciaal in het leven is geroepen voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche die op een respectvolle manier omgaan met het milieu. Het label wordt door een onafhankelijke jury toegekend aan accommodaties die een geslaagd en vooruitstrevend milieubeheer voeren, gebaseerd op zeven pijlers: milieubeleid, bewustwording onder de gasten, waterbeheer, afvalbeheer, energiebeheer, verantwoordelijke inkopen en verbetering van de leefomgeving. Het doel van het label is om de gasten bij te staan in de keuze van een milieuvriendelijke vakantiebestemming. Alle accommodaties worden iedere drie jaar opnieuw onderworpen aan een test die bepaalt of het label al dan niet wordt behouden.
 

 

Bewijs van milieubewuste inzet

Dat het toekennen van de Green Key geheel aansluit bij de steeds grotere maatschappelijke bewustwording ten aanzien van het milieu, wordt bevestigd door Marie Balmain, verantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling bij Pierre & Vacances – Center Parcs.

Onze gasten zijn meer en meer toegewijd aan het milieu. Ze verwachten van ons een proactief beleid. We hebben sinds enkele jaren interne instrumenten ontwikkeld om de duurzame prestaties te meten. Het label draagt niet alleen bij aan het promoten van onze accommodaties onder de gasten, maar ook aan de motivatie en het saamhorigheidsgevoel van onze werknemers.

Comments are closed.