Tientallen Vacansoleil-campings bij de Tour de France en Giro d’Italia

Kampeerliefhebbers en wielertoeristen zitten ook dit jaar goed bij Vacansoleil Camping Holidays. De kampeervakantiespecialist selecteerde tientallen campings in de omgeving van de parcoursen van de Tour de France en de Giro d’Italia, de twee grootste wielerrondes van de wereld. Alle campings liggen op maximaal 1 uur rijden van de start of finish van een etappe.

Campings langs de Tour de France route

Campings langs de Tour de France route

Met 31 campings in de omgeving van verschillende Touretappes en 20 campings bij de Giro d’Italia biedt Vacansoleil haar gasten een mooie kans om het wielerspektakel van dichtbij mee te maken. De topcampings van Vacansoleil zijn uitgerust met een zwembad, restaurant en er zijn volop voorzieningen voor jong en oud. Zo kan het hele gezin meegenieten.

Kamperen bij de Giro d’Italia

De Giro d’Italia staat als eerste op de wielerkalender. De Ronde van Italië begint op vrijdag 9 mei in het Noord-Ierse Belfast en eindigt op 1 juni in Triëst. De Giro van 2014 belooft een bijzondere editie te worden. Het parcours is een eerbetoon aan de Italiaanse wielerlegende Marco Pantani. Het is dit jaar 10 jaar geleden dat deze klimkampioen overleed. Vacansoleil selecteerde 20 campings in diverse Italiaanse regio’s die door de Giro zijn uitverkoren. In de maand mei is het op de meeste campings nog heerlijk rustig. In het voorseizoen genieten kampeerders met volle teugen van de rust, de voorjaarszon, de fraaie omgeving én van bijzonder aantrekkelijke voordeeltarieven.

Campings bij de Tour de France

De 101ste editie van de Tour de France vindt plaats van 5 tot 27 juli. De Engelse stad Leeds is het startpunt, de Champs-Elysées in Parijs vormt de traditionele finishlijn. Met 31 geselecteerde campings niet ver van de start, finish, cols en bergen verspreid over heel Frankrijk, is Vacansoleil ook dit jaar de ideale kampeerpartner voor Tourliefhebbers. Steeds meer kampeerders combineren hun zomervakantie met een bezoek aan een Touretappe. Wie slim plant en korte verblijven op verschillende campings boekt, kan bovendien meerdere etappes bezoeken.
 

 

Alle Tour en Giro campings in één overzicht

Alle door Vacansoleil geselecteerde campings staan in één overzicht op de site. Per ronderit is aangegeven welke campings een ideale verblijfsplaats vormen. Het parcours van de verschillende ritten is met overzichtelijke kaartjes in beeld gebracht. Net zoals de afstand van de campings tot de start en finish.

Zelf op de trappers vanaf de camping

Vacansoleil en fietsen. Het is altijd al een geslaagde combinatie geweest. Vacansoleil was 5 jaar lang hoofdsponsor van het Vacansoleil – DCM Pro Cycling Team, dat actief was in zowel de Ronde van Frankrijk als de Ronde van Italië. Maar ook kamperen en zelf fietsen gaan prima samen. Zeker op de campings van Vacansoleil. Bij veel campings vormt de omgeving een prachtig decor voor korte en lange fietstochten. Met speciale routes voor recreatieve fietsers, wielertoeristen en mountainbikers is er volop fietsvertier voor jong en oud. De campings zijn te herkennen aan het speciale fietspictogram in de brochure en op de website. Meer informatie hierover staat op de site.

Comments are closed.