ANVR verwelkomt RSD-Reisen als eerste buitenlandse reisonderneming

Voor het eerst is een volledig buitenlandse reisorganisator lid geworden van de ANVR. Het lidmaatschap geeft de Nederlandse consument die een reis koopt van deze buitenlandse reisonderneming dezelfde zekerheid en kwaliteit zoals de klant van een Nederlandse ANVR-reisonderneming mag verwachten. De Duitse touroperator RSD-Reise Service Deutschland uit München is de eerste volledig buitenlandse reisonderneming die lid wordt van de ANVR. Er zijn al andere buitenlandse ondernemingen lid van de ANVR, maar dit betreffen van oorsprong Nederlandse bedrijven die hun hoofdkantoor naar Zwitserland hebben verplaatst. De fysieke aanwezigheid van de onderneming in Nederland veranderde hierbij niet. RSD-Reise Service Deutschland is het eerste bedrijf zonder formele vestiging in Nederland en vanuit Duitsland actief wordt op de Nederlandse markt.

Frank Oostdam, voorzitter/directeur ANVR (l) heet Horst Zsifkovits, directeur RSD-Reise Service Deutschland (r), welkom bij de ANVR tijdens de ITB in Berlijn.

Frank Oostdam, voorzitter/directeur ANVR (l) heet Horst Zsifkovits, directeur RSD-Reise Service Deutschland (r), welkom bij de ANVR tijdens de ITB in Berlijn.

Horst Zsifkovits, directeur van RSD-Reise Service Deutschland:

De toelating van RSD-Reisen bij de ANVR was complex, omdat een buitenlandse onderneming bijvoorbeeld geen deelnemer kan worden bij het Nederlandse Garantiefonds SGR. Ook wat betreft andere eisen moest naar een alternatief worden gezocht vergelijkbaar met de eisen die de ANVR aan Nederlandse ondernemingen stelt.

Frank Oostdam, voorzitter/directeur ANVR:

RSD-Reisen is in Duitsland lid van onze zusterorganisatie DRV en met deelname aan Reisegarant voorziet zij in de eis als het gaat om garantie bij faillissement. Deze garantie geldt uitdrukkelijk ook voor Nederlandse reizigers. Wat betreft de aansprakelijkheidsverzekering is een aanvullende verzekering speciaal voor Nederlandse reizigers afgesloten om te voldoen aan de ANVR-eisen. Tevens is het bedrijf deelnemer geworden van de Nederlandse Calamiteitenverzekering, een initiatief van Mandema & Partners. Dit is speciaal voor met name buitenlandse bedrijven als het lidmaatschap van het Nederlandse Calamiteitenfonds niet mogelijk is.

 

 

Met het ANVR-lidmaatschap neemt RSD-Reisen een voortrekkersrol wat bij de toelating van andere buitenlandse reisondernemingen als model kan dienen.De ANVR is gericht op reisondernemingen die op de Nederlandse markt actief zijn.
RSD-Reisen is een grote touroperator en wij zijn er trots op dat voor een buitenlands bedrijf het ANVR- lidmaatschap van belang wordt geacht als kwaliteitskeurmerk naar klanten. Wij zijn ook in gesprek met andere buitenlandse bedrijven om lid te worden van de ANVR, aldus Frank Oostdam.

Comments are closed.