Vueling staat gebruik van elektronische apparatuur gedurende de hele vlucht toe

Vanaf vandaag staat Vueling het gebruik van elektronische apparaten in ‘vliegtuigmodus’ gedurende de hele vlucht toe, ook tijdens het taxiën, opstijgen en landen. Hiermee implementeert de Spaanse vliegtuigmaatschappij de nieuwe wetgeving die is goedgekeurd door het Europese Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart (EASA). De wetgeving staat het gebruik van draagbare elektronische apparaten toe, zo lang er geen dataoverdracht plaatsvindt.

vueling

Kleine elektronische apparaten zoals smartphones, tablets, spelcomputers, mp3-spelers en e-readers mogen alleen gebruikt worden als de ‘vliegtuigmodus’ is ingeschakeld. Daarnaast moeten de veiligheidsinstructies van de bemanning altijd worden opgevolgd.
 

 
Door hun gewicht en omvang mogen apparaten als laptops alleen gebruikt worden gedurende de vlucht zelf. Tijdens het opstijgen en landen moeten zware voorwerpen vanwege de veiligheid worden opgeborgen.

Comments are closed.