Brazilië nodigt hele wereld uit om af te tellen tot het WK: nog 100 dagen

Het aftellen kan beginnen! Vandaag zijn er nog 100 dagen te gaan tot de FIFA 2014 World Cup. Brazilië nodigt de hele wereld uit om samen af te tellen tot de start van het toernooi op 12 juni 2014 in São Paulo. Om dit belangrijke moment te vieren, worden op 4 maart iconische gebouwen in de gaststeden van het WK feestelijk groen-geel verlicht. Van het Maracanã stadion in Rio de Janeiro tot de Ponte JK in Brasilia. Het land kijkt er naar uit om reizigers van over de hele wereld kennis te laten maken met de Braziliaanse cultuur, gastvrijheid en passie voor futebol (voetbal).

brasilia

Het 30-daagse evenement trekt zo’n 600.000 buitenlandse toeristen naar Brazilië. Naast São Paulo, vinden de wedstrijden plaats in de volgende gaststeden: Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curitiba, Fortaleza, Natal, Recife, Porto Alegre, Manaus, Salvador en Rio de Janeiro, waar de finalewedstrijd zal plaatsvinden.

Van 1950 naar 2014 De laatste keer dat het WK voetbal in Brazilië werd gehouden, was in 1950. Toen werd het toernooi bezocht door ruim 1 miljoen mensen. Nu is dat aantal verdrievoudigd. Brazilië verwacht dit WK zo’n 3,3 miljoen mensen te ontvangen. Daarnaast zijn er bij de FIFA bijna 10 miljoen aanvragen voor kaarten binnengekomen tijdens de twee verkoopfases. Er is veel veranderd sinds de laatste keer dat Brazilië het WK organiseerde. Het land heeft een enorme ontwikkeling en financiële groei doorgemaakt. Ook het toernooi zelf heeft zich op- en buiten het veld positief ontwikkeld. Zo doen er nu 32 in plaats van 13 teams mee en is het aantal wedstrijden gestegen van 22 naar 64. Ook wordt er tijdens dit WK voor het eerst gebruikgemaakt van de doellijntechnologie.

Duurzame technologie

Ter voorbereiding op het WK heeft Brazilië 10 miljard dollar geïnvesteerd in de infrastructuur, waaronder stadions, vliegvelden en telecommunicatie. Zo zijn er 164 nieuwe hotels gebouwd voor bezoekers van het WK. Ook worden 240.000 professionals in de 12 gaststeden opgeleid op het gebied van hospitality services en veiligheid. De meeste stadions zijn uitgerust met duurzame technologieën om de CO2-voetafdruk te minimaliseren. Zo maken tenminste 7 van de 12 stadions gebruik van zonne-energie. Het Castelao stadion in Fortaleza is het eerste milieuvriendelijke stadion van het WK en heeft het internationale duurzaamheidscertificaat LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) toegekend gekregen.

Manier van leven

We zijn klaar om teams en hun fans over de hele wereld te ontvangen en ze kennis te laten maken met alles wat Brazilië te bieden heeft. Dit is een geweldige kans voor reizigers om Brazilië te ontdekken en onze passie voor voetbal te ervaren. Dit is niet zomaar een sport voor ons, het is een manier van leven. We kijken er naar uit om fans met dezelfde passie voor voetbal te verwelkomen en samen met hen dit toernooi te vieren.

Aldus de President van Embratur, Flavio Dino.

Gaststeden Nederlands elftal

Maak kennis met de steden waar het Nederlands elftal de eerste speelrondes zal strijden. In al deze steden is flink geïnvesteerd in de infrastructuur om reizigers een optimale ervaring te bieden. Naast voetbal, is er in deze steden bovendien nog veel meer te beleven:

Porto Alegre

Porto Alegre ligt aan de oevers van het Guaiba meer en staat bekend om de vele groene stadsparken. Dankzij het levendige stadscentrum met theaters, kunstgaleries, bars en nachtclubs, is plezier en ontspanning gegarandeerd. Door de combinatie van natuurschoon en moderne voorzieningen, is Porto Alegre voor zowel recreatieve- als zakelijke reizigers zeer geschikt om te verblijven. Voor de zakelijke reiziger biedt de stad grote hotels met faciliteiten voor evenementen en seminars. De belangrijkste toeristische attracties in Porto Alegre zijn de historische gebouwen in het centrum, de Windmolens, de wijken Low en Bonfim, Farringdon Park, de markt en de botanische tuinen. Het Beira-Rio stadion is het grootste stadion in de zuidelijke regio van het land, met capaciteit voor 50.287 toeschouwers.

 

 

Salvador

In Salvador komen het heden en verleden samen. Hier komen toeristen in aanraking met een kleurrijke smeltkroes van verschillende culturen, geloofsovertuigingen en nationaliteiten. Het historische centrum biedt een rijke schat aan architectuur en is opgenomen op de UNESCO werelderfgoed lijst. De stad wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van het land en is de thuisbasis van grote namen in verschillende kunstvormen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het carnaval, de religieuze feesten, kunstnijverheid, Pelourinho, de historische gebouwen van het Forte de Santo Antonio da Barra en het klooster van San Francisco. De beste stranden liggen voorbij Farol da Barra. Het Fonte Nova stadion is volledig verbouwd en heeft capaciteit voor 52.048 supporters.

São Paulo

São Paulo is de grootste stad van Brazilië en staat internationaal bekend om haar financiële prestaties, cultuur en gastronomie. De stad heeft uitstekende faciliteiten voor het bedrijfsleven, een bruisend nachtleven en een goede keuken. Voor zakelijke- en recreatieve reizigers is São Paulo de stad bij uitstek. Een van de belangrijkste attracties is de Paulista Avenue, waar 30 procent van het financiële centrum van de stad zich bevindt. Belangrijke toeristische bezienswaardigheden zijn het Ibirapuerapark, het kunstmuseum van São Paulo (MASP), het Luz Station en het Theatro Municipal. De openingswedstrijd van het WK 2014 vindt plaats in het stadion van São Paulo, gelegen in de wijk Itaquera.

Feestelijk verlicht

De volgende gebouwen worden op 4 maart groen-geel verlicht:

 • Belo Horizonte – Cidade Administrativa, Mineirão stadion, expositiecentrum Casa do Baile, Museum Abílio Barreto
 • Brasília – Palácio do Buriti, Ministério do Esporte, Ponte JK
 • Cuiabá – Igreja Nossa Senhora do Rosário kerk
 • Curitiba –Botanische tuin, Japanse tuinen
 • Fortaleza – Stadion Castelão, Palácio da Abolição, evenementencentrum Estado do Ceará, Kathedraal Metropolitana de Fortaleza, Estátua de Iracema, Praça Portugal, Palácio do Bispo, Moinho Fortaleza
 • Manaus – Paleis van de vrijheid, gemeentehuis, toeristisch complex Ponta Negra
 • Natal – Pórtico dos Reis Magos
 • Porto Alegre – Cultureel centrum Usina do Gasômetro
 • Rio de Janeiro – Maracanã stadion
 • Salvador – Stadion Fonte Nova en de lift van Lacerda
 • São Paulo – Teatro Municipal, Bandeira monument, Gemeentehuis

Comments are closed.