Utrecht klaar voor het toeristisch seizoen

Op woensdag 5 maart werd door Toerisme Utrecht een nieuwe set bezoekersinformatie voor het komend toeristisch seizoen gepresenteerd in het VVV informatie centrum op Domplein. Naast de traditionele update van alle folders, werd er ook even stil gestaan bij het online aanbod en de informatievoorziening in de regio.

Graag laten wij als Utrecht zien dat wij klaar staan om de bezoekers die in de lente en zomer deze kant op komen gastvrij te ontvangen. Belangrijk onderdeel hiervan is om volledige informatie aan te bieden op logische plekken in de stad.

Aldus Carlijn Leenders van Toerisme Utrecht.

presentatie-toerisme-utrecht

Ontdek Utrecht folder

Met een oplage van 180.000 folders in het afgelopen jaar is er nog steeds volop vraag naar informatiefolders. Met 75 Utrecht Info Points in stad en regio proberen wij toeristische informatie binnen handbereik aan te bieden. Daarbij geven partners aan het fijn te vinden dat zij hun gasten volledig kunnen adviseren over al het leuks dat Utrecht te bieden heeft. Dat is niet alleen gastvrij, dit stimuleert ook combinatiebezoeken doordat ondernemers naar elkaar verwijzen. Om de informatie fris en relevant te houden zijn dit jaar wederom alle folders onder handen genomen: de layout is vernieuwd, teksten zijn herschreven en de stadskaart is flink gebruiksvriendelijker gemaakt. Met input van partners uit de stad is de plattegrond zo aangepast dat deze nóg beter ingezet kan worden om mensen de weg te wijzen. Vooral de keuze in kleurgebruik en het schrappen van onnodige informatie geven een verhelderende blik op de stadskaart van Utrecht.

visit-utrecht.com

Bezoekers aan de stad Utrecht oriënteren zich veelal eerst online en zijn daardoor doorlopend op de hoogte van de actualiteit en relevante informatie. Voor Toerisme Utrecht is dat uiteraard reden om de bezoekerspagina’s én de social media kanalen van de stad goed up to date te houden. Uiteraard wordt de website continu aangevuld met content. Soms is het dan ook goed om de website grondig onder handen te nemen en te kijken of er niet verouderde of foutieve content op vermeld staat. Zeker nu de grootste bezoekersstroom van het jaar verwacht wordt, proberen wij de website zo volledig mogelijk aan te bieden. Wens van Toerisme Utrecht is om verder in te zetten op meertaligheid. De website bieden wij momenteel in zes talen aan. Graag verwelkomen wij toeristen met informatie in hun eigen taal. Daarom roepen wij partners nog altijd op om, naast informatiemiddelen die zij zelf aanbieden in diverse talen, ook content voor visit-utrecht.com in diverse talen aan te leveren om zo alle subpagina’s binnen de website goed te kunnen presenteren.

Comments are closed.