Riddertoernooi kasteel Hoensbroek

De ‘Ridders te paard’ komen er weer aan! Op 31 mei, 1 juni en 8 en 9 juni 2014 komen zij naar kasteel Hoensbroek voor een spectaculair Riddertoernooi. Vier dagen zullen de ridders strijden om Heerlijkheid Hoensbroek. Het wordt een belevenis! Dit jaar met speciaal bezoek van de Schrijvers van de Ronde Tafel.

kasteel-hoensbroek-ridders

Riddertoernooi

Ridder Herman Hoen neemt je mee 625 jaar terug in de tijd. De rechten die Hoen kreeg geschonken over ‘Heerlijkheid Hoensbroek’ worden dit jaar betwist en bevochten in het Riddertoernooi. De ridders galopperen met hun prachtig uitgedoste
paarden over de toernooibaan. Tijdens hun sensationele wapentreffen is de spanning om te snijden en houd je je adem in…Wint Herman Hoen ook dit jaar de strijd om het kasteel?

Ridderkampement en middeleeuwse markt

In het Ridderkampement rond kasteel Hoensbroek waan je je in de middeleeuwen. Struin langs de middeleeuwse marktkraampjes en ontdek de oude ambachten. Speel spellen in ridderstijl, ontmoet de kwakzalver, bezoek de roofvogelshow en leer net zoals de ridders zwaardvechten en boogschieten.
 

 

Schrijvers van de ronde tafel

Bekende schrijvers van het genootschap ‘de Schrijvers van de Ronde Tafel’ brengen dit jaar een speciaal bezoek aan het Riddertoernooi. In het kasteel lezen zij kinderen voor uit eigen werk. Altijd al de schrijver van jouw favoriete kinderboeken willen ontmoeten? Dat kan tijdens een van de toernooidagen: Arend van Dam, Anneriek van Heugten, Henk van Kerkwijk, Agave Kruijssen, Ineke Mahieu, Martine Letterie, Joyce Pool, Ton van Reen, Lydia Rood, Rob Ruggenberg, Annejoke Smids, Peter Smit, Gerard Sonnemans en Suzanne Wouda zijn (in wisselende samenstelling) te vinden in kasteel Hoensbroek.

Bezoek het kasteel

Kasteel Hoensbroek is ook tijdens het Riddertoernooi geopend. Deze burcht is een van de grootste kastelen van Nederland en een van de drukst bezochte musea van Limburg. Bezoek meer dan veertig historisch ingerichte vertrekken.

Entree en openingstijden

Entreeprijzen voor het Riddertoernooi én een bezoek aan het kasteel: volwassenen € 12,50; kinderen van 4-12 jaar € 10,00; tot 4 jaar gratis. Kaarten zijn ter plaatse bij de kassa of vooraf online te koop. Kijk voor onlinekaartverkoop op kasteelhoensbroek.nl en ontvang € 1,00 korting! Honden hebben geen toegang. Openingstijden van 10.00 uur – 17.30 uur.

Comments are closed.