Burgemeesters zijn museumdirecteur voor 1 dag

Op maandag 10 maart openen elf musea verspreid door heel Nederland hun deuren om hun burgemeester voor 1 dag museumdirecteur te laten zijn. De musea bieden een exclusief programma aan waarin de burgemeester een hoofdrol speelt. Onderdeel van deze dag is een debat over cultuur, kunst en erfgoed in de gemeente, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Deze dag is een initiatief van BankGiroLoterij MuseumMaandag en Kunsten’92. Meer informatie is te vinden op museummaandag.nl/burgemeester.

museumdirecteur voor 1 dag

Elk van de elf musea heeft in overleg met zijn burgemeester exclusief voor 10 maart een programma samengesteld. Zo komen in het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven maar liefst 5 burgemeesters langs, in de aanloop van het fuseren van hun gemeenten. In Hoorn viert het Museum van de Twintigste Eeuw zijn twintigjarig bestaan met een unieke dag geleid door de burgemeester van Hoorn én zijn vader, die zestien jaar burgemeester van Oss is geweest. Museum de Schotse Huizen in Veere biedt bezoekers een kans om meegebrachte kunstwerken, sieraden en ander klein werk te laten taxeren door vier taxateurs. Andere deelnemende musea zijn Kranenburgh (Bergen), Huizer Museum (Huizen), Museum Drachten, Museum De Lakenhal (Leiden), Space Expo (Noordwijk), Museum Wierdenland (Winsum), Stadskasteel Zaltbommel en het Vincent van Gogh Huis in Zundert. Het aantal plekken per museum is beperkt. Inschrijven wordt daarom geadviseerd. De gegevens hiervoor zijn te vinden op museummaandag.nl/burgemeester.
 

 
MuseumMaandag is een initiatief van Naturalis Biodiversity Center, Rijksmuseum Volkenkunde en Rijksmuseum van Oudheden. Het initiatief maakt van de maandag, de dag waarop veel musea gesloten zijn, de meest bijzondere museumdag van de week. Dit project wordt mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland.

Comments are closed.