Paleis het Loo in de Meivakantie

Tijdens de meivakantie organiseert Paleis Het Loo speciale rondleidingen naar het paleisdak, voor een weids uitzicht over de omgeving. De paleistuinen blijven geopend tot 18.00 uur, een uur langer dan gebruikelijk. Het paleis sluit om 17.00 uur.

uitzicht-paleis-het-loo-apeldoorn

Meivakantie

Van 26 april tot en met 3 mei wordt het dak van Paleis Het Loo in Apeldoorn opengesteld voor publiek. Onder begeleiding van gidsen worden de hoge trappen over de zolders van het paleis beklommen tot op het dak, waar vandaan bezoekers genieten van een onverwacht weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuinen en de voorterreinen van Het Loo: een gebied van zes hectare, omsloten door het bosrijke paleispark. De gidsen geven toelichting op de historie van het paleis en de tuinen in Nederland.

Rondleidingen dak: zaterdag 26 april t/m zaterdag 3 mei dagelijks (m.u.v. zondag en maandag) vanaf 11.00 uur, elk half uur, laatste rondleiding om 16.00 uur, € 1,00 p.p., maximaal 15 personen per groep, kaartverkoop bij de audiobalie in het paleis. Reserveren niet mogelijk.

 

 

Royal Showpieces

In het paleis is de presentatie ‘Royal Showpieces’ te zien, waarbij in vijf van de historische vertrekken werk van Nederlandse ontwerpers met kleding, serviezen en kunstobjecten uit eigen depot worden samengebracht. Vanaf 3 mei is daarnaast de presentatie ‘Bloemenpaleis Het Loo’ te zien, waarbij de bloemkunst in paleis en tuin centraal staan (Oostvleugel vanaf 13.00 uur).

Comments are closed.