Presentatie 1e Nederlandstalige reisgids Montenegro

Op dinsdag 11 maart neemt de Maastrichtse Wethouder John Aarts de reisgids ‘Montenegro’ van Paul Wennekes en Marianne van Twillert in ontvangst. ‘Montenegro’ is de eerste Nederlandstalige reisgids over het land. De overhandiging vindt plaats door de heer H.E. Mr. Vesko Garčevic, ambassadeur van Montenegro in de Koninkrijken België, Luxemburg en Nederland, en de heer L.H.L. Vos, honorair consul van de Republiek Montenegro voor het Koninkrijk der Nederlanden. Aansluitend geven de auteurs een presentatie over Montenegro als bijzondere vakantiebestemming in Europa.
reisgids-montenegro-paul-wennekes

Auteurs Paul Wennekes en Marianne van Twillert

De gezamenlijke reizen van auteurs Paul Wennekes en Marianne van Twillert in Montenegro liggen ten grondslag aan de reisgids ‘Montenegro’. Het is de eerste Nederlandse reisgids over deze bijzondere vakantiebestemming in Europa. Montenegro is een land met een ongerepte cultuur dat uitblinkt in schoonheid. Paul Wennekes woonde en werkte in de jaren zeventig/tachtig ruim 12 jaar als journalist in de Oostbloklanden. Na zijn terugkeer in Nederland bleef het voormalige Joegoslavië trekken. Hij publiceerde talloze artikelen over het landschap, de cultuur en de mensen. In Montenegro leerde hij zijn levensmetgezel Marianne van Twillert kennen. Marianne van Twillert is fotografe en blogt over haar belevenissen in de Balkan. Sinds 2011 wonen de auteurs samen in Montenegro. In het boek delen zij belevenissen en bezienswaardigheden.

 

 

Eerste exemplaar

Op dinsdag 11 maart neemt de heer John Aarts, wethouder Economie, Werkgelegenheid, Toerisme en Evenement, Financiën en organisatie van de gemeente Maastricht, het eerste exemplaar van ‘Montenegro’ in ontvangst. Na afloop van de officiële overhandiging geven Paul Wennekes en Marianne van Twillert een lezing met fotopresentatie over Montenegro als unieke vakantiebestemming in Europa. De presentatie geeft een beeld van de schoonheid van het land, de cultuur, de mensen en de mogelijkheden als toeristische bestemming.

Verstevigen relatie tussen Montenegro en Nederland

De overhandiging door de heer H.E. Mr. Vesko Garčevic, ambassadeur van Montenegro in de Koninkrijken België, Luxemburg en Nederland, en de heer L.H.L. Vos, honorair consul van de Republiek Montenegro voor het Koninkrijk der Nederlanden, sluit aan bij de taak van het in Maastricht gevestigde Honorair Consulaat van de Republiek Montenegro om de relatie tussen Montenegro en Nederland te verstevigen op zakelijk, cultureel en sociaal vlak.

Comments are closed.