Openlucht filmavonden in Aruba’s prachtige natuurreservaat

Beleef het Arikok National Park op Aruba op een geheel nieuwe manier. Sinds kort kun je namelijk in het natuurreservaat van het ‘One Happy Island’ onder de sterrenhemel van een bijzondere movie night genieten. Gedurende het hele jaar vindt een keer per maand een bijzondere filmavond in de openlucht plaats.

openlucht-filmavond-aruba

Movie night

Tijdens de movie night in het Arikok National Park worden prachtige natuurfilms en documentaires getoond. Zo wil de organisatie meer bewustzijn voor het belang van natuur en natuurbescherming creëren. De toegang is gratis. Je mag je eigen stoelen, bankjes en picknickmanden meenemen, maar je kunt ook tegen betaling een lokaal hapje en drankje nuttigen. De movie nights beginnen om 19:30 uur en eindigen om 21:30 uur. Kijk voor meer informatie en de exacte data van de avonden op de Facebookpagina van het Arikok National Park.

Arikok

Het Arikok National Park is het natuurbeschermingsgebied van Aruba. Het beslaat 18%, 34 km², van het eiland en ligt aan het noordoostelijke deel van Aruba. Arikok bestaat uit ruige heuvels, gevormd door vulkanisch gestolde lava, maar ook uit verschillende baaien te midden van uitgestrekte witte stranden en zandduinen. Arikok is ook de thuisbasis voor verschillende diersoorten, zoals geiten, ezels, konijnen en tropische vogels en reptielen. Met een beetje geluk spot je de zeldzame Arubaanse Shoco, een holenuil en de Cascabel, de Arubaanse ratelslang.

 

 

Aandenken originele bewoners

Er zijn ook diverse prachtige grotten te bewonderen. Deze zijn voorzien van authentieke tekeningen van Arawak indianen, de oorspronkelijke bewoners van Aruba. De Fontein grot wordt het meest bezocht. In deze grot zijn de Arawak tekeningen nog erg goed te zien. Ook de Guadirikiri grot is erg bekend, vanwege twee kamers waar het zonlicht door de gaten in het dak schijnt. Ook vind je in Arikok verschillende, inactieve goudmijnen van Aruba.

Comments are closed.