Zwitserland Toerisme lanceert app en brochure De beste hotels

Zwitserland Toerisme heeft een nieuwe gratis app ontwikkeld met adressen van hotels uit 7 verschillende hotelgroeperingen die elk een bepaald hotelsegment vertegenwoordigen. Tegelijkertijd is de begeleidende themabrochure “De beste hotels” uitgebracht. De selectie omvat bijna 500 gecertificeerde hotels, van berghut tot vijfsterren-superiorhotel.

zwitserland-toerisme

Steeds meer toeristen maken bij de vakantieplanning gebruik van onlineportals en mobiele apps en zoeken vaker in verschillende hotelcategorieën naar hun ideale vakantieadres. Tegemoetkomend aan dit nieuwe informatie- en boekingsgedrag heeft Zwitserland Toerisme besloten geen aparte brochures voor verschillende themahotels meer uit te geven, maar deze samen te brengen in één app en een handzame nieuwe hotelbrochure in A5-formaat. Presenting partner is de Zwitserse hoteliervereniging hotelleriesuisse.

De beste hotels in 7 themagroepen

In samenwerking met hotelleriesuisse zijn zeven hotelgroeperingen vertegenwoordigd in de nieuwe app en brochure. Alle partnerhotels moeten aan verschillende criteria voldoen om in de selectie te worden opgenomen. De criteria verschillen al naar gelang de aard van de groepering. Onderscheiden worden de volgende themahotels: Typically Swiss Hotels (met inbegrip van berghutten), Swiss Historic Hotels, Wellness Hotels, Design & Lifestyle Hotels, Swiss Deluxe Hotels, Swiss Family Hotels, Seminar Hotels.App

Best Swiss Hotels

De hotelapp is beschikbaar voor iPhone en iPad, alsmede Android smartphones, ook in het Nederlands. Drie draaischijven dienen als zoekfilter: soort hotel (7 mogelijkheden), ligging (aan het water, in de bergen, in landelijke omgeving, in de stad) en aantal sterren. Extra zoekmogelijkheden: gratis wifi, rolstoeltoegankelijk en hondvriendelijk. De selectie kan per regio worden weergegeven en in een volgende stap is per hotel uitgebreide informatie beschikbaar. Er kan vanaf de app rechtstreeks geboekt worden.

 

 

Brochure De beste hotels

In de 80-pagina’s tellende brochure worden per hotelgroepering enkele hotels met hun, soms bewogen, geschiedenis en “huisspecialiteiten” nader omschreven en afgebeeld en de overige adressen met een korte karakteristiek en adresgegevens. Net als de app is de brochure in het Nederlands beschikbaar.

Comments are closed.