VisitNorway aanwezig op de Fiets & Wandelbeurs 2014

Met relatief weinig verkeer en een schitterend landschap is Noorwegen de perfecte bestemming voor wandel- en fietsvakanties. Een landschap vol steile fjorden, hoge bergentoppen en ruige wildernis biedt iedere liefhebber een uitdaging. Daarom staat VisitNorway 1 en 2 maart op de Fiets- en Wandelbeurs in de Amsterdamse RAI. “Locals” vertellen je daar graag alles over de gebieden en fiets- en wandelmogelijkheden.

fietsen-visit-norway

Online oriënteren op fietsen en wandelen in Noorwegen

VisitNorway heeft websites met tips voor fiets- en wandelvakanties opgezet:
Fietsen: visitnorway.nl/fietsen
Wandelen: visitnorway.com/wandelen

Fiets- en wandeltips Noorwegen

Pelgrimsroutes

De website over de welbekende Pelgrimsroutes in Noorwegen is onlangs vernieuwd. Op de site vind je aanbevolen en georganiseerde wandelingen, een paklijst en ook is er een reisplanner geïntegreerd. Door gebruik te maken van deze reisplanner kun je jouw eigen route creëren. Door een begin- en eindpunt, de bezienswaardigheden, accommodaties en restaurants in te vullen, geniet je in een handomdraai van een onvergetelijke tocht.

Down hill mountainbiken en wielerrace

Voor zowel toeschouwers als fietsfanatiekelingen worden er ook dit jaar weer diverse fietswedstrijden georganiseerd. Zo is er het wereldkampioenschap ‘Downhill Cycling’ in Hafjell bij Lillehammer en de vijfdaagse wielerronde ‘The Arctic Race of Norway’ in het hoge noorden. Voor de laatste race reist het internationale wielerpeloton een aantal weken na afloop van de Tour de France af naar het gebied boven de poolcirkel voor misschien wel de mooiste wielerronde ter wereld.

Innovativ FjellTurisme

Deze organisatie (Noorse taal) representeert de gebieden Hemsedal, Trysil, Hovden, Gol, Geilo en Rjukan. In deze gebieden vind je honderden gemarkeerde fiets- en wandelpaden die voor jong en oud geschikt zijn. Rjukan is het beste vertrekpunt voor een tocht over de befaamde Hardangervidda of een wandeling naar de Gaustatoppen.

accommodaties in Noorwegen

NOVASOL vakantiehuizen

Wie tijdens zijn vakantie in Noorwegen in een vakantiehuis wil verblijven is bij NOVASOL aan het goede adres. Van een luxe huis tot een traditionele “hytte”, middenin de natuur of juist aan de rand van een dorp.

Reizen per schip naar Noorwegen

Fjord Line

Een overtocht per schip naar Noorwegen is ideaal voor een fiets- of wandelvakantie. Neem een cruise met Fjord Line vanaf Denemarken en vaar zo langs de idyllische Noorse zuidkust naar Noorwegen. De overtochten zijn dagelijks en vanaf 15 mei kan de overtocht zelfs in 2 uur en 15 minuten met de Fjord Line Express op het traject Hirtshals – Kristiansand – Hirtshals. Fjord Line introduceerde onlangs de nieuwe cruiseferry MS Bergensfjord, de tweede milieubeschermende ferry in de vloot.

 

 

Fiets- en wandelmogelijkheden in de regio’s

Fjord Noorwegen

De fiets- en wandelroutes in Fjord Noorwegen leiden je naar adembenemende uitzichten. De meest bekende fietsroute in dit gebied is de spoorwegroute Rallarvegen met een afstand van 27 kilometer. Kies voor een gletsjerwandeling, of wandel naar de Preikestolen, de bekendste wandeltocht van Noorwegen.

Zuid Noorwegen

De mogelijkheden zijn in Zuid Noorwegen enorm en de Noorzeekust ligt niet ver van de berggebieden. Met haar mooie kustlijn en knusse stadjes is dit de plek om een fiets- of wandelvakantie te combineren met de charme van de kustplaatsjes.

Noord Noorwegen

Wandel of fiets in Noord Noorwegen na middernacht en geniet zo van de midzomernachtzon. Een absolute ‘must do’ per fiets is de eilandengroep Lofoten. De verschillende eilanden zijn verbonden met bruggen, waardoor een rondrit goed te plannen is.

Fjell Noorwegen

De Nationale Parken zijn een mooi decor om te wandelen of fietsen. Ontdek de muskusossen, elanden en kuddes rendieren. Fjell Noorwegen beschikt over één van de grotere netwerken van gemarkeerde wandel- en fietsroutes in Europa.

Comments are closed.