Nederlanders verkiezen Tignes tot beste wintersportplek voor de gevorderde skiër

Dat Tignes één van de meest populaire wintersportstations in de Franse Alpen is, werd onlangs dubbel en dwars bevestigd. Een studie uitgevoerd door Zoover.nl, de best bezochte reiswebsite van Nederland, wijst uit dat Tignes op de eerste plaats staat in de lijst van 10 Franse wintersportstations voor de gevorderde skiër.

skieen-tignes

De studie

Op basis van 30.000 aanbevelingen die de afgelopen twee jaar binnenstroomden op Zoover.nl in de categorie Europese wintersportgebieden voor de gevorderde skiër werd een analyse gemaakt. Aan de hand van verschillende criteria, zoals de afstand tot de pistes, de prijs-kwaliteitsverhoudingen en het après-skiën, is een top 10 opgesteld. Tignes scoorde op de meeste criteria hoger dan zijn concurrenten en wordt gewaardeerd om zijn kwaliteiten op het gebied van mogelijkheden voor de gevorderde wintersporter, de mooie omgeving en de afstand tot de pistes.

 

 

Europees kampioen

De studie, die werd uitgevoerd in diverse Europese landen, heeft aangetoond dat Frankrijk de beste wintersportbestemming is voor gevorderde wintersporters. Binnen de Franse bestemmingen biedt Tignes de meeste uitdaging voor doorgewinterde skiërs en snowboarders. Dat Tignes binnen dat land op nummer 1 staat, bevestigt de toppositie in de Europese ranking.

Comments are closed.