Holland is themajaar op Keukenhof 2014

De tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van Nederland. Met Holland als thema in 2014 kan het dan ook niet anders dan dat Keukenhof de tulp centraal stelt. Holland = Tulpen = Keukenhof.

keukenhof

Met miljoenen tulpen in duizend variëteiten is Keukenhof ongeëvenaard. Het Willem-Alexander Paviljoen staat vol bloeiende tulpen. In het Juliana Paviljoen, het Bloembollen Informatie Paviljoen en in de vernieuwde Historische Tuin is extra informatie over de tulp te vinden. Zo wordt de reis belicht die de tulp maakte voordat hij in Nederland arriveerde, komt de bezoeker de verhalen van de tulpenmanie en mythe rondom de zwarte tulp te weten en staat de hedendaagse tulpenteelt centraal in een van de tentoonstellingen. Zowel de traditionele als de moderne symbolen krijgen aandacht. Keukenhof legt in 2014 nog meer nadruk op de thuismarkt, gezinnen en jongeren.

Amsterdams grachtentafereel

Highlight in het themajaar is het bloembollenmozaïek van een Amsterdams grachtentafereel met een tulp zo groot als een grachtenpand. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 tulpen en muscari’s. Het ontwerp symboliseert de Tulpenmanie tijdens de Gouden Eeuw. Dit is in de lente een prachtig fotomoment voor de bezoekers. In de herfst zijn er in het park in totaal ongeveer zeven miljoen bloembollen de grond in gegaan om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven. Naast de traditionele zaken zullen veel nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd op het 32 hectare grote park, dat een raakvlak van natuur en cultuur wil zijn.

 

 

Hollandse Muziek

In het weekend van 29 en 30 maart staat de Hollandse Muziek op het programma (Shantykoren, Kleintje Pils, Draaiorgels), op 5 en 6 april organiseert Keukenhof een Oudhollands weekend (paling roken, fietsen, Hollandse spelen, living statues, kaasdragers en klederkrachten), in het paasweekend komt voor de allerkleinsten nijntje langs op het park voor een show en een Meet & Greet en op 26 en 27 april is de Smaak van Nederland (Live optredens van sterrenkoks en een taste of Hollandse heerlijkheden).

Keukenhof opent op donderdag 20 maart 2014 voor de vijfenzestigste maal haar poorten voor het publiek. Acht weken later, bij de sluiting op 18 mei 2014, zullen 800.000 bezoekers uit alle delen van de wereld de internationale bloemententoonstelling in Nederland hebben bezocht.

Comments are closed.