VVV Zuid-Limburg eerste VVV partner MVO-Nederland

Eind januari is VVV Zuid-Limburg als eerste VVV van Nederland partner geworden van MVO Nederland. Omdat MVO Nederland 10 jaar bestaat in 2014, introduceerden ze onlangs het nieuwe platvorm ambitie2020.nl waarop bedrijven hun eigen MVO-ambitie kenbaar kunnen maken. Voor VVV Zuid-Limburg is dit ‘Het verantwoord bevorderen van het toerisme in en naar Zuid-Limburg’. Naast het reguliere partnerschap gaat VVV Zuid-Limburg ook deelnemen aan het MVO Netwerk Toerisme. Hier zijn landelijke organisaties met MVO-ambitie zoals ANVR, Tui Nederland, NHTV en Greenseat ook bij aangesloten om elkaar te ontmoeten rond thema’s gericht op het verduurzamen van de toeristische sector. “Een partnerschap dat ons kan ondersteunen met kennis, workshops, netwerkbijeenkomsten en praktische tools biedt ons de gelegenheid om onze kernwaarde ‘verantwoordelijkheid’ meer handen en voeten te geven” aldus Anya Niewierra, algemeen directeur VVV Zuid-Limburg.

logo-vvv-zuid-limburg

VVV Zuid-Limburg en MVO

VVV Zuid-Limburg wil enerzijds zelf werken aan een duurzame organisatie. Maatregelen als verantwoord papier, hybride bedrijfsauto’s, papieren promotietassen, ECO schoonmaakproducten, digitaal factureren, afvalscheiding, verkoop biologische producten en het lidmaatschap van MVO Nederland zijn hiertoe de eerste stappen. Maar ook door sociaal innovatief te zijn – door bijvoorbeeld samen te werken met maatschappelijke organisaties – dat de VVV Zuid-Limburg in 2012 de titel ‘Slimste Bedrijf van Nederland’ opleverde. Anderzijds wil VVV Zuid-Limburg naar de regio toe de verantwoordelijkheid nemen om het toerisme in en naar Zuid-Limburg op verantwoorde wijze te bevorderen. Hiermee bevordert de VVV de economie in Limburg maar wel door bewust met mensen en de regio om te gaan.

 

 

Euregio met Smaak

Om deze reden zijn inmiddels meerdere MVO-projecten opgepakt. Bijvoorbeeld het project ‘Euregio met Smaak’ om meer regionale streekproducten op de kaart te krijgen bij locale horeca bedrijven en het strijden voor een verkeersvriendelijker Heuvelland. Binnenkort komt er voor kleine accommodaties een gratis downloadbare handleiding beschikbaar op de website van VVV Zuid-Limburg, als hulpmiddel om duurzaamheid te kunnen integreren in de bedrijfsvoering. Verder dit jaar volgen ook nog kennisbijeenkomsten voor aangesloten contribuanten en de OV reispas Zuid-Limburg.

Comments are closed.