Europa’s meest inspirerende fashion hotels

Begin dit jaar was de fashion week in Amsterdam de aftrap voor een nieuw modeseizoen. Ook in Berlijn, Londen, Milaan en Parijs laten modeliefhebbers uit heel Europa zich jaarlijks inspireren tijdens spraakmakende fashion weeks. Hotels.com ging in de Europese fashion capitals op zoek naar modieuze hotels, waar fashionista’s zich verzekeren van een overnachting in stijl. Welke stad bezoek jij dit jaar voor een shopping trip?

maison-moschino-milaan

Milaan

Milaan, thuishaven van de grote Italiaanse modehuizen, ademt fashion in al haar straten. Milaan is de stad van Prada, Gucci, Versace en Armani. En van Maison Moschino. Designers van het Italiaanse modemerk goten de 65 kamers in het ‘maison’ tot in het kleinste detail in een sprookjesthema. De kamertypes hebben namen als Alice’s Room, Zzzzzzzzzzzzz en The Forest. Maison Moschino is gevestigd in een voormalig treinstation aan de spoorlijn tussen Milaan en Monza, de op een na oudste spoorweg van het Italië. Een overnachting in dit hotel voelt als een onvervalste Italiaanse modedroom.

Londen

Londen is al jaren een creatieve hotspot. De Britse hoofdstad huisvest veel modemerken en winkels die de oversteek naar het Europese vasteland nog moeten maken. Modeliefhebbers zijn bij hotel Claridge’s aan het juiste adres. Diane Von Furstenberg, de prinses van de wrap dress, richtte er 20 suites in. Claridge’s behoort naar verluid tot de favoriete hotels van fashion designer Paul Smith. De interieurs boden ontwerper Marc Jacobs inspiratie voor zijn collecties. Ook andere modegrootheden, waaronder Christian Louboutin, Tom Ford en Michael Kors, checken hier graag in wanneer zij in Londen verblijven.

Parijs

Parijs is het onbetwiste Mekka van de mode. Haute couture of prêt-à-porter, de vele Parijse boetiekjes en warenhuizen, waaronder het beroemde Galeries Lafayette, laten menig modehart sneller kloppen. De Franse modeontwerper Christian Lacroix nam in het derde arrondissement van Parijs het interieur van Hotel du Petit Moulin onder handen. Hij toverde de 17 kamers in het 17e eeuwse gebouw om tot moderne kunstwerken. In dit stijlvolle couture hotel ligt de romantiek van Parijs onmiskenbaar besloten, net als de liefde voor mode.

 

 

Berlijn

Berlijn beschikt over het reusachtige warenhuis KaDeWe, een must-see voor modeliefhebbers. Dat geldt ook voor winkelstraat Kurfürstendam en de vele hippe vintage stores in de binnenstad. Na een dag shoppen in Berlijn strijkt de ware fashionista neer in de CATWALK bar van het Berlin Marriot Hotel. De hotelbar aan de Potsdamer Platz is een ontwerp van Michael Michalsky, een van de meest invloedrijke Duitse designers die onder meer lange tijd werkzaam was voor Adidas. In de stijlvolle CATWALK bar is het genieten geblazen, van gezonde snacks, bijzondere cocktails en live DJ acts.

hotel-the-exchange-amsterdam

Amsterdam

Amsterdam wordt internationaal steeds vaker geroemd als creatieve modestad. Dit is terug te zien in de vele boetiekjes in winkelgebied ‘de 9 straatjes’. Na een dag shoppen in Amsterdam doen modeliefhebbers nieuwe inspiratie op in Hotel The Exchange: the hotel with rooms dressed like models. De 61 kamers, die variëren van 1 tot 5 sterren, zijn aangekleed door studenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). Elke kamer is uniek. Een goede reden om Amsterdam meer dan eens te bezoeken voor een shopping trip.

Comments are closed.