Fiets en Wandelbeurs nu ook ‘offroad’

Het recreatief mountainbiken staat in de schijnwerpers op de tiende Fiets en Wandelbeurs, die op 1 en 2 maart plaatsvindt in de Amsterdam RAI. Een nieuw onderdeel is het Mountainbike Paviljoen, het trefpunt voor de liefhebbers van ‘offroad’.

fiets-en-wandelbeurs1

Het mountainbiken is niet langer het exclusieve domein van afgetrainde die-hards. Steeds meer recreatieve fietsers zien de voordelen ervan in en verlaten het asfalt. Hoe kun je een regio of een vakantiebestemming immers beter verkennen dan via trails of autoluwe wegen door de vrije natuur? En voor het mountainbiken hoef je geen topconditie te hebben: er zijn voldoende mtb-routes die makkelijk befietsbaar zijn.

Mountainbike Eiland

Het Mountainbike Paviljoen biedt bezoekers nieuwe modellen én nieuwe inspiratie voor avonturen buiten de gebaande paden. Bekende merken als Trek presenteren hun ‘fullies’, ‘lefties’ en ‘hard tails’ op een groot Mountainbike Eiland. Ook is er een speciaal parcours waar je onder andere Specialized- en Santos-bikes en je eigen vaardigheden op de proef kunt stellen.

fiets-en-wandelbeurs2

Duluth-regio

Verder is er aandacht voor het fenomeen mountainbikereizen. Opvallend is de aanwezigheid van aanbieders van arrangementen uit de regio Duluth in de VS, waar je urenlang ongestoord kunt mountainbiken door de ongerepte natuur. Ook de International Mountain Bicycling Association (IMBA) en USA Fietstours zijn present. Wie aan zijn of haar techniek wil schaven, kan terecht bij Mountainbike Challenge, specialist op het gebied van mtb-clinics.

 

 

Landen en regio’s

Maar er is meer. In de omgeving van het paviljoen staan landen en regio’s die inmiddels een flinke offroadreputatie hebben opgebouwd. Zwitserland, themaland van de beurs, is een mountainbikewalhalla, evenals het Oostenrijkse Zillertal , Catalonië in Spanje en het Italiaanse Abruzzo.

Comments are closed.