Aftrap Zeeuws fietsseizoen tijdens CyclÉmotion

Zondag 9 maart 2014 zal de 3e editie van het evenement CyclÉmotion worden gehouden in De Stenge in Heinkenszand. Dit evenement vormt de start van het fietsseizoen 2014 in Zeeland voor zowel de sportieve als de recreatieve fietser.

zeeuws-fietsseizoen

Samenwerking

De organisatie van het evenement is in handen van vertegenwoordigers van de NTFU (de grootste wielerbond van Nederland), TMZ (Trimbelangen Midden Zeeland), Sportfondsen Borsele, Sport Zeeland en Routebureau Zeeland en zet in op een breed publiek. Met CyclÉmotion gaat het fietsseizoen 2014 van start.

 

 

Activiteiten

Naast de fietsbeurs vinden in de zalen van De Stenge te Heinkenszand diverse workshops (zoals fietsen met GPS en fiets-ergonomie door Andrea Bosman) en demonstraties (onder andere fietsvermogentraining door Johnny van de Klooster) plaats. Daarnaast worden de highlights van het Zeeuwse fietsseizoen gepresenteerd. Speciaal voor de jeugd zal een indoor dikkebandenrace worden georganiseerd.

Naast een bezoek aan het programma in De Stenge kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende toertochten met diverse afstanden. Wielrenners kunnen deelnemen aan een pelotonstocht van 50 of 70 kilometer. Voor mountainbikers is een tocht door de Zak van Zuid-Beveland uitgezet van ongeveer 35 kilometer. Recreatieve fietsers kunnen een tocht via het Fietsknooppuntensysteem rijden van 25 of 40 kilometer.

Inschrijven voor de verschillende tochten kan vanaf 9.00 uur, de inschrijfkosten bedragen € 5,00. De zalen van De Stenge zijn open vanaf 11.00 uur, toegang tot de beurs en workshops is gratis.

CyclÉmotion wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de provincie Zeeland.

Meer informatie

Alle informatie over CyclÉmotion en de vertrektijden van de tochten is te vinden op cyclemotion.nl

Comments are closed.