Aanschouw de middernachtzon nu eindeloos en overal

Alleen in het hoge noorden schijnt ’s nachts de zon: de middernachtzon. De Nachteloze Nacht brengt een unieke belevenis, aangezien de verschillende kleuren licht een prachtig schouwspel opleveren. Niet iedereen heeft de mogelijkheid dit met eigen ogen te aanschouwen. Daarom heeft een Finse designstudio een interactief model van de middernachtzon gecreëerd op OnlyInLapland.com. Vanaf vandaag kan iedereen wereldwijd en op ieder gewenst moment de spectaculaire hemel boven Lapland aanschouwen. En dat zonder het huis te verlaten!

lapland

Een interactieve virtuele hemel

Na het succes van de Laplication app is besloten nog een stapje verder te gaan. De Laplication app laat gebruikers zien hoe het wonderbaarlijke noorderlicht ‘s winters Lapland van beeldschone lichtshows voorziet. Ook kan de betoverende middernachtzon en het adembenemende 360o panorama van het zomerse landschap van Fins Lapland worden bekeken op een iPhone of iPad. Om gebruikers nu nog dichterbij de Nachteloze Nacht te brengen, combineerde de beroemde Finse designstudio Musuta technologie en creativiteit. Dit resulteerde in een interactief model van de middernachtzon, waardoor de hemel tijdens de Nachtloze Nacht nu eindeloos te bekijken is. Het model is een replicatie van de zomerse hemel in het noorden, gebaseerd op algoritmes en posities van de zon en de maan.

Eigenlijk geeft het gebruikers de mogelijkheid om de zon en de maan te zien; exact zoals ze er op een bepaald moment uitzien. Reizigers kunnen hierdoor een voorproefje van de middernachtzon krijgen door de lichtbollen aan de zomerse hemel boven Lapland te bewegen.

Vertelt Hanna-Mari Talvensaari, Head of Marketing van Lapland – The North of Finland campagne.

 

 

Veranderen door te bewegen

Om het model beschikbaar te maken voor iedereen, is gekozen deze op het internet te plaatsen. Nu het ontworpen is voor computergebruik, kunnen ook gebruikers zonder iPhone of iPad met de middernachtzon spelen. Wie de website bezoekt, ziet de hemel boven Fins Lapland automatisch veranderen. De standen van de zon en de maan kunnen worden bijgesteld door met de muis over de hemel te bewegen. Aangezien de standen gebonden zijn aan een bepaald moment, verandert met de stand van de hemel ook de tijd mee. Door de webcam aan te zetten, kunnen muisbewegingen worden vervangen door lichaamsbewegingen en bepalen deze hoe de zon en maan staan. Probeer het zelf en ervaar een magische zonnedans.

Bekijk de video van de Nachteloze Nacht in Finland hier.

Comments are closed.