Seabourn tekent contract met Fincantieri voor nieuw ultraluxueus schip

’s werelds toonaangevende luxe cruiserederij, heeft het contract getekend voor de bouw van een nieuw all-suite schip, waarmee ze de modernisering van de vloot voorzet. Deze nieuwe klasse, waar ook de Seabourn Sojourn (2010) en de Seabourn Quest (2011) toe behoren, wordt door vele luxe cruisereizigers zeer gewaardeerd.

seabourn

Eén extra dek

De configuratie van het nieuwe schip wordt gebaseerd op de zeer populaire Seabourn Odyssey-klasse schepen, met één extra dek en nieuwe, grotere openbare ruimtes. Elke suite aan boord van het nieuwe schip beschikt over een eigen veranda. Het schip wordt gebouwd door Fincantieri in Italië en de levering staat gepland voor medio 2016. Naar verwachting biedt het schip plaats aan 604 gasten, op basis van dubbele bezetting van de all-suite cabins. Het schip behoudt de hoge ratio aan ruimte per gast die Seabourn eigen is en voorziet in een zeer persoonlijke service met bijna één personeelslid per gast.

Het nieuwe schip zal de evolutie voortzetten die begon met de uitbreiding van de vloot van Seabourn. Er worden moderne design elementen en innovaties toegevoegd die passen bij de subtiele elegantie van Seabourn. Met de levering zal, de hoogst gewaardeerde rederij ter wereld haar reizigers ook de nieuwste vloot van schepen in het luxe segment aanbieden.

Aldus Richard D. Meadows, CEO Seabourn.

 

 

Het nieuwe schip zal voor een deel in de plaats komen van de capaciteit die verloren gaat als de Seabourn Pride, Seabourn Spirit en Seabourn Legend, in respectievelijk april 2014, april 2015 en mei 2015, overgaan naar nieuwe eigenaren. Het contract met Fincantieri zet een relatie van meer dan twee decennia tussen Seabourn’s moederbedrijf Carnival Corporation & plc en de Italiaanse scheepsbouwer voort.

Comments are closed.