Denemarken met nieuwe Panorama fietsroutes op de Fiets- en Wandelbeurs

Vakantieland Denemarken is op 1 en 2 maart 2014 aanwezig op de Fiets- en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI. De stand wordt bemand door medewerkers van VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, en vertegenwoordigers van de nieuwe Panorama fietsroutes in Denemarken.

denemarken

Panorama fietsroutes: 25 ‘rondjes’ op twee nationale fietsroutes aan Deense west- en oostkust

De nieuwe Panorama fietsroutes in Denemarken zijn 25 ‘rondjes’ op twee bestaande nationale routes. Zoals de naam al belooft, is er op elke route een plek met een adembenemend uitzicht over zee of land. Langs de westkust van Jutland, het Deense schiereiland dat verbonden is met Duitsland, delen zestien Panorama-routes een paar kilometer asfalt met de Noordzeeroute (Vestkystruten), nationale route nummer 1. In het oosten van Denemarken staan negen Panorama-routes in verbinding met nationale route nummer 9, zoals de route Berlijn-Kopenhagen wordt genoemd in Denemarken.

 

 

De 25 rondjes die zo te fietsen zijn gaan van de mooiste plaatsen langs de Deense kust, landinwaarts en terug naar de kust. De Panorama-routes zijn bewegwijzerd, vaak tussen de twintig en veertig kilometer lang en voeren meestal langs wegen met weinig verkeer. Meerdere Panoramaroutes volgen een thema: “De koninklijke moerasroute” toont de geschiedenis van het zuidwestelijke Jutse landschap, de route “Klif en landgoed” gaat over de krijtkliffen bij Stevns, terwijl de route “Fjord van de vogels” ideaal is voor natuurliefhebbers. Elke route is zo ontworpen, dat hij door unieke natuur gaat en langs bezienswaardigheden, steden of badplaatsen. Dertien van de vijfentwintig Panorama-routes zijn bijzonder kindvriendelijk.

Comments are closed.