De beste naturistencamping is te vinden in Istrië

Naturist Camping Valalta in het Kroatische Rovinj is tot Camping van het Jaar 2014 uitgeroepen door lezers van de Kampeer en Caravan Kampioen, gebruikers van de ANWB campinggidsen en de ANWB kampeerspecialisten. Het Kroatische schiereiland Istrië is dan ook een eldorado voor naturisten en kent een lange traditie op dit gebied. Naar schatting zwemt 15% van alle vakantiegangers in Kroatië wel eens naakt, en een vijfde geeft aan naar Kroatië te komen vanwege de vele naturisme stranden. Kroatië neemt in Europa een belangrijke plaats in op het gebied van capaciteit voor naturisten, en Istrië was de eerste met een commerciële naturisten camping (Koversada).

istrie-kroatie

Camping van het jaar

Zoals uit de verkiezing tot camping van het jaar blijkt, is Valalta een van de betere naturistencampings van Istrië. Volgens de ANWB ‘vindt de naturist hier alles wat een camping moet bieden: privacy, ruimte en veel voorzieningen waardoor men het terrein niet persé af hoeft.’

Gelegen tussen de kustplaats Rovinj en het natuurgebied Limfjord, strekt de camping zich uit over 70 hectare. Valalta sluit in alle opzichten aan bij de levensfilosofie van naturisten; kwaliteit van het leven en één zijn met de natuur in een mooie ongerepte omgeving. Maar liefst vijf kilometer strand en mooie, door pijnboombossen beschutte plaatsen staan de vakantievierder ter beschikking. Naast percelen zijn er ook bungalows, mobil homes en appartementen, allemaal op vier sterren niveau. Voor kinderen zijn er veel speelfaciliteiten en een gratis kids club. Er is een wellness centrum, tennisbanen, fitness en aqua aerobic lessen. Valalta beschikt over de enige naturisten jachthaven van de Adriatische kust! Na een dag vakantieplezier is het moeilijk kiezen uit de goede restaurants die Valata biedt. In de sfeervolle strandbar kan men onder het genot van een door Valalta gebrouwen glas bier de dag in stijl afsluiten.

 

 

Naast Valalta beschikt Istrië nog over vijf andere naturistencampings, waaronder Camping Kanegra, een luxe en kleinschalige camping dat ook al vele awards in de wacht heeft gesleept, en het bekende Koversada, op driesterren niveau.

Comments are closed.