Nederlanders kampioen flirten in trein

De kans dat treinreizigers komende Valentijnsdag een romantische ontmoeting wacht, is reëel. Nederlanders zijn namelijk kampioen flirten in de trein. Dit blijkt uit een onderzoek van Thalys onder ruim 4000 respondenten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Ruim 28% van de Nederlandse treinreizigers geeft toe dat ze wel eens versierd zijn in de trein. Nederland loopt daarin voorop ten opzichte van andere landen.

romantiek-in-de-trein

Fransen flirten het minst

De vonken vliegen er vanaf op het spoor. Vrouwen ontvangen de meeste aandacht. In 28% van de gevallen ondergaan zij de versierpoging, tegenover 17% van de mannen. Een vijfde van de Nederlanders houdt het niet bij flirten alleen en gaat serieus mee in het spel van de verleiding. Duitsers bewaren liever een veilige afstand. Slechts 4% heeft wel eens een medepassagier versierd. Opmerkelijk is dat Fransen het minst flirten, terwijl die toch de ‘naam’ hebben.

 

 

Relaties en vriendschappen

Als er niets te flirten valt, zijn Nederlanders toch het liefst op zichzelf. Van de vier landen doen zij namelijk de minste vriendschappen op in de trein, slechts 15%. Op de vraag of zij wel eens relatie zijn begonnen met een medereizigers antwoorden alle respondenten eensgezind. Gemiddeld 4% van de treinreizigers is wel een relatie begonnen met een medereizigers. 32% van de ondervraagden deed een mooie vriendschap op.

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door Ifop, tijdens de zomer van 2013 onder 4.025 personen van 18 jaar en ouder, verdeeld over de vier landen, België (1.006 deelnemers) Frankrijk (1.002), Duitsland (1.001), Nederland (1.016). Onderdeel van het onderzoek was ook een aantal vragen die betrekking hebben op de aandacht van reizigers voor elkaar.

romantiek-in-de-trein-onderzoek-thalys

Comments are closed.