Laatste voorbereidingen in Drents Museum

Conservator archeologie Vincent van Vilsteren (rechts) en Carola Steenbergen, hoofd collectiemanagement, plaatsen behoedzaam de Nasca-indiaan mummie met verentooi in de vitrine.

nasca-indiaan-drents-museum

Het Drents Museum in Nederland is bezig met de laatste voorbereidingen van de grote overzichtstentoonstelling Mummies – overleven na de dood die op dinsdag 4 februari open gaat voor publiek. De gemummificeerde indiaan uit Peru (300-700 na Chr.) is een van de topstukken in de tentoonstelling. In totaal zijn zestig bijzondere mummies naar het Drents Museum in Assen gekomen.

Uniek in Nederland

Nog nooit eerder zijn in Nederland zoveel verschillende soorten mummies uit de hele wereld bij elkaar gebracht: mensen en dieren, jong en oud, met opzet of per ongeluk door de natuur gemummificeerd. De tentoonstelling laat zien hoe mummies ontstaan zijn, welke vormen van mummificatie er zijn en vertelt de verhalen achter de mummie. Bovendien is er aandacht voor de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek.

 

 

Comments are closed.