21 makeovers voor Emirates in 2013

Emirates maakt gebruik van de grootste passagierstoestellen ter wereld, zoals de Airbus 380 en de Boeing 777. Voor onderhoud beschikt Emirates over de grootste verfhangar van alle luchtvaartmaatschappijen. Deze hangar bevindt zich op Dubai International Airport en beslaat een oppervlakte van ruim twee voetbalvelden.

Video thumbnail for youtube video 21 makeovers voor Emirates in 2013

In 2013 zijn er 21 toestellen (bijna 10% van de vloot) van hun buitenste laag verf gestript en in een nieuw jasje gezet. In totaal duurde het 6.550 uur of 273 dagen en nachten om alle toestellen deze ‘makeover’ te geven. Naast deze grote projecten werden in de hangar ook 60.000 andere verfprojecten uitgevoerd aan de binnen en buitenkant van verschillende toestellen. De hangar is sinds de opening in 2010 24 uur per dag in gebruik, zeven dagen per week.

 

 

De toestellen van Emirates zijn sinds 1985 allemaal voorzien van een iconisch uiterlijk met een witte achtergrond, gouden Emirates letters en de kleuren van de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten op de staartvleugel. De eerste Emirates A380, die in 2008 in gebruik werd genomen, zal opnieuw geschilderd worden in 2015. Emirates beschikt met 44 toestellen over de grootste A380 vloot ter wereld. Bekijk hier de makeover video:

Comments are closed.