Pitztal backstage: winters kijkje achter de schermen

Hoeveel water heeft een sneeuwkanon nodig? Hoe snel rijdt een pistenbully en hoeveel weegt een gondel eigenlijk? Neem eens een kijkje achter de schermen van een skigebied. Deze en vele andere vragen worden deze winter in het skigebied Hochzeiger in het Oostenrijkse Pitztal beantwoord.
pitztal

Een kijkje achter de schermen in skigebied Hochzeiger in het Pitztal

Hoeveel water heeft een sneeuwkanon nodig? Hoe snel rijdt een pistenbully en hoeveel weegt een gondel eigenlijk? Een kabelbaan van binnen bekijken of de pistepreparatie als copiloot op een pistenbully meemaken? In familieskigebied Hochzeiger kunnen kinderen en volwassen vanaf dit winterseizoen, elke donderdag om 13.00 uur, live een kijkje achter de schermen van het kabelbaanbedrijf nemen. De bedrijfsleider van skigebied Hochzeiger geeft dan een één uur durende excursie door zijn dagelijkse werkplekken en beantwoordt alle vragen die de deelnemers tijdens de interessante rondleiding te binnen schieten. Voor nieuwsgierige kinderen is dit perfect, omdat ouders hun gedetailleerde vragen, zoals “hoe snel gaat een gondel eigenlijk?” vaak niet kunnen beantwoorden. De prijs voor volwassen bedraagt 15 euro en voor kinderen tot 15 jaar is de rondleiding gratis. Aanmelding: bij de kassa van de gondel van skigebied Hochzeiger.

 

 

Bijrijder op de pistenbully

Met 490 pk en een gewicht van negen ton prepareren zes pistenbully’s tot diep in de nacht de 40 kilometer piste van skigebied Hochzeiger. Geïnteresseerden kunnen dit winterseizoen zelf ervaren hoe het voelt om in de cockpit te zitten. Na sluitingstijd gaat men op de bijrijdersstoel van de Hochzeiger pistenbully de berg op. In de cockpit ervaren kinderen en volwassen live hoe hobbelige pistes weer in gladde witte tapijten veranderen en leren zij waarop een pistenbullyrijder tijdens zijn nachtelijke werk allemaal op moet letten. Reserveringen kunnen elke dag bij de kassa van de gondel van skigebied Hochzeiger gemaakt worden. Volwassen betalen 40 euro per tocht en kinderen tot 15 jaar 20 euro. Meer informatie is te vinden op www.hochzeiger.com

Excellente kinderopvang op de Hochzeiger

Naast de backstage ervaringen biedt het skigebied Hochzeiger ook professionele kinderopvang aan. De ene keer worden er iglo’s op de Zollberg gebouwd, de andere keer worden er sporen in de sneeuw gezocht. Samen met Pitzi, de mascotte van de kinderclub, verkennen de kinderen ’s middags de spannende winterwereld op de Hochzeiger. De kinderopvang, van zondag tot vrijdag, stelt ouders in de gelegenheid om onafhankelijk dingen te ondernemen en geven kleintjes de mogelijkheid om samen met leeftijdsgenoten in de sneeuw te spelen. Kinderen worden hier door pedagogisch geschoold personeel en met een bij de leeftijd passend programma verzorgd. Ook wordt er gezorgd voor sneeuwavonturen in de middag: er bestaat de mogelijkheid tot sleeën, sneeuwpoppen bouwen of een zoektocht naar de verstopplaats van Pitzi. De kosten voor 2 uur zijn 26 euro per kind. Voor kinderen vanaf 3 jaar kan de opvang ook in combinatie met een ‘bambini-skicursus’ in de ochtend voor 48 euro geboekt worden. Meer informatie is te vinden www.skischule-hochzeiger.com

Comments are closed.