Recordaantal toeristen voor Frankrijk in 2013

Net als in 2012, heeft Frankrijk in 2013 een record aantal buitenlandse bezoekers mogen ontvangen. Met een groei van maar liefst 6%, hoger dan de groei van 5% van het internationale toerisme in 2013, behoudt Frankrijk haar nummer één positie wereldwijd.

Hiermee is het recordaantal toeristen van 2012, 83 miljoen, ruimschoots overtroffen. Vooral vanuit Zuid-Oost Azië en Zuid-Europa werd Frankrijk meer bezocht dan in voorgaande jaren.

Frankrijk-toerisme

Europa vertegenwoordigt 52% van het totaal aantal bezoekers in Frankrijk. Nederlandse vakantiegangers staan nog altijd op de vierde plaats voor wat betreft het aantal overnachtingen dat wordt doorgebracht in Frankrijk.

 

 

Dit is goed nieuws voor de economie van Frankrijk waar het toerisme maar liefst voor 7% de hoogte van het BBP (Bruto Binnenlands Product) bepaalt.

Comments are closed.