Schaatsen in Museum Het Prinsenhof

Als de winter zelf niet wil komen, dan halen wij de winter! Voordat Museum Het Prinsenhof dicht gaat voor drie maanden willen we graag met de inwoners van Delft het succesvolle 2013 (70.000 bezoekers ) feestelijk vieren. Vanaf 14 februari, Valentijnsdag is de historische overdekte binnenplaats van het museum omgedoopt tot schaatsarena, Tot en met 23 februari is iedereen van harte welkom om een rondje te schaatsen en koek-en-zopie te nuttigen. Op zaterdag 22 februari vindt het afsluitingsfeest plaats voor iedereen die ‘s avonds de schaatsen wil ombinden en nog een laatste bezoek aan het museum ‘oude stijl’ wil brengen.

prinsenhof-2014

Op Valentijnsdag organiseert het museum een speciale avond. Bij Museum het Prinsenhof kun je duokaarten kopen om samen met je Valentijn romantisch een rondje te schaatsen. Een kaartje voor twee personen kost €15,- inclusief schaatshuur, 2 warme dranken + lekkers en 1 gezamenlijke polaroid. Ook voor het sluitingsfeest op 22 februari kun je een kaartje bij Museum Het Prinsenhof kopen. Kaarten kosten €15,- inclusief schaatshuur, 1 drankje+ hapje en avond museumbezoek. Naast deze speciale avonden is de schaatsbaan alle dagen toegankelijk van 12.00-17.00 uur. Een entreekaartje is te koop aan de deur (Van der Mandelezaal, Oude Delft 185) en kost €5,- inclusief schaatshuur. Voor de schaatsfanaten zenden wij de schaatswedstrijden van de Olympische Spelen uit.

 

 

Schaatsbaan

In het museum is het niet mogelijk een ijsbaan neer te leggen in verband met de luchtvochtigheid. Daarom hebben wij gekozen voor de zogenaamde Fusion baan. Dit is de koning der kunstschaatsbanen; schaatsen op deze baan is nog maar een klein stapje verwijderd van het schaatsen op echt ijs. Deze schaatsbaan is geleverd door Art-ice Benelux.

Comments are closed.