Nieuw Vikingland in pretpark Djurs Sommerland

Het grote pretpark Djurs Sommerland in Denemarken breidt in 2014 uit met een Vikingland, inclusief 2 nieuwe attracties. Met de investering is een bedrag gemoeid van omgerekend zo’n 2,7 miljoen Euro. Djurs Sommerland is het grootste Sommerland-pretpark van Scandinavië en ligt in de streek Djursland in het oosten van Jutland.

nieuw-vikingland-in-pretpark-djurs-sommerland

Twee nieuwe attracties in nieuw themagebied

Pretpark Djurs Sommerland is opgedeeld in de themagebieden Piratenland, Mexicoland, Westernland, Waterland, Afrikaland, Lilliputland en Sommerland. Het nieuwe Vikingland vormt het achtste themagebied en zal voorzien worden van een aantal visuele effecten, zodat bezoekers zich in een heus land van Vikingen wanen. Het nieuwe themagebied is 20.000 m² groot en biedt twee nieuwe attracties: een Drakenschip en twee Vikingtorens.

 

 

Het Drakenschip is een dertienmeter lange Vikingboot in een groot meer, te bereiken via een loopbrug. Eenmaal aan boord zal het schip tot twintig meter hoogte door de lucht schommelen. In de andere nieuwe attractie van het Vikingland, de twee Vikingtorens, kunnen bezoekers zichzelf via touwen omhoog hijsen naar de top, acht meter boven de grond. Het is een ware krachtproef met een fraai uitzicht over het familiepark als beloning.

Ruim 33,5 miljoen Euro geïnvesteerd sinds 2008

Het nieuwe themagebied is de laatste in een reeks investeringen van Djurs Sommerland in grote thema-attracties. Sinds 2008 heeft het park meer dan 250 miljoen Deense kronen geïnvesteerd en is daarmee een van de pretparken in Denemarken dat het meest heeft geïnvesteerd in nieuwe attracties met unieke thema’s. De strategie heeft bijgedragen aan een groei in het bezoekersaantal van ruim veertig procent sinds 2008.
In 2008 investeerde Djurs Sommerland 55 miljoen Deense kronen in de achtbaan Piraten (De Piraat), die meerdere keren werd uitgeroepen tot één van ‘s werelds beste achtbanen. In 2011 volgde Noord-Europa’s grootste water coaster Skatteøen (Het Schateiland), een investering van zestig miljoen Deense kronen. In 2013 werd Juvelen (Het Juweel) geïntroduceerd, de langste achtbaan van Denemarken, waarvoor zeventig miljoen Deense kronen werd neergeteld.

Bezoekersrecord in 2013

Behalve grote thema-attracties en achtbanen heeft Djurs Sommerland diverse picknickvelden, een groot Waterland en meer dan zestig attracties voor het hele gezin. Djurs Sommerland heeft een grootte van ongeveer zeventig voetbalvelden en is het grootste Sommerland van Scandinavië. Het is ook de nummer vijf toeristenattractie van Denemarken en de grootste attractie van de regio Midden-Jutland. In 2013 bezochten 752.000 mensen het park, een record.

Praktische informatie

Djurs Sommerland is in 2014 geopend van 10 mei tot 19 oktober. Het Waterland is geopend van 29 mei tot 24 augustus. Het nieuwe Drakenschip opent op 5 juni. Het seizoen wordt afgesloten met Magisch Halloween van 11-19 oktober. Pretpark Djurs Sommerland werd opgericht in 1981 en ligt in Nimtofte, in de streek Djursland in het oosten van Jutland, op circa achthonderd kilometer van Utrecht.

Meer informatie

De streek Djursland biedt naast Djurs Sommerland onder andere verschillende dierentuinen, stranden en fiets- en wandelmogelijkheden in Nationaal Park Mols Bjerge. Aarhus, de tweede stad van Denemarken met onder meer openluchtmuseum Den Gamle By, ligt op slechts een half uurtje rijden.

Meer informatie over Djursland en Djurs Sommerland: www.visitdenmark.nl/nl/denemarken/vakantie-denemarken

Comments are closed.