Zuid-Tirol heeft beste campings van Europa

In de top 100 van Camping.info met de beste campings van 2014 in Europa, staat op nummer één Caravan Park Sesto/Sexten in Zuid-Tirol. Op nummer twee staat de Zuid-Tiroolse camping Alpe di Siusi/Seiser Alm. Deze campings werden op Camping.info het beste beoordeeld door hun gasten. In totaal staan er maar liefst zeven Zuid-Tiroolse campings in deze top 100. Dit maakt het Italiaanse Zuid-Tirol de streek van Europa met de meeste kwalitatieve campings op zo’n klein oppervlakte.

Caravan Park Sexten

Caravan Park Sexten

Jaarlijks terugkerende lijst met de best beoordeelde campings

De Camping.info Award is een jaarlijks terugkerende lijst met de best beoordeelde campings in Europa, die wordt samengesteld door de online campinggids www.campings.info. Deze campinggids is met meer dan 10 miljoen bezoekers marktleider in Duitstalige landen/regio’s. Deze award is een publieksprijs, omdat de lijst met de 100 beste campings wordt bepaald op basis van de tevredenheid van meer dan 70.000 campinggasten. De ranking wordt niet enkel bepaald op basis van de gemiddelde score van de gasten, maar hierbij wordt tevens rekening gehouden met de betrouwbaarheid van de beoordelaar. Inmiddels is deze award uitgegroeid tot een van de meest begeerde lijsten in de campingindustrie.

 

 

Campings in Zuid-Tirol presteren

In de top 100 van 2014 neemt de Italiaanse regio een prominente rol in, door met in totaal zeven campings in de lijst te staan. Bovendien staan drie van deze campings in de top 10. Dit maakt Zuid-Tirol de regio in Europa met de best beoordeelde campings door het publiek op zo’n kleine oppervlakte.

Camping Seiser Alm

Camping Seiser Alm

1e plaats: Caravan Park Sexten
2e plaats: Camping Seiser Alm
5e plaats: Genießer- & Komfortcamping Schlosshof
22e plaats: Waldcamping Naturns
33e plaats: Camping Residence Sägemühle
68e plaats: Camping Vidor
73e plaats: Camping Via Claudia
94e plaats: Camping Moosbauer

Comments are closed.